WDBA voor zelfstandigen

Gaat u voor een opdrachtgever werken? Dan moeten u samen met die opdrachtgever bepalen of er sprake is van een (fictief) dienstverband. Opdrachtgevers en zzp'ers zijn namelijk samen verantwoordelijk voor hun werkrelatie. In veel gevallen is het duidelijk dat hiervan geen sprake is. In twijfelgevallen kunt u een modelovereenkomst  en/of een duidelijke opdrachtomschrijving gebruiken, maar dat is niet verplicht.

Als lid van de Bovib (Brancheorganisatie voor intermediairs en brokers) heeft De Staffing Groep goedkeuring verkregen voor de voorgelegde modelovereenkomsten aan de Belastingdienst. In deze overeenkomst is beschreven onder welke voorwaarden een intermediair met zelfstandige opdrachtnemers overeenkomsten tot het verrichten van werkzaamheden kan aangaan zonder dat daarbij sprake is van een (fictief) dienstverband. De goedgekeurde modelovereenkomsten staan op de website van de Belastingdienst

Omdat de Wet DBA vervangen gaat worden voor nieuwe wetgeving geldt tot 1 januari 2020 een overgangsperiode. Tot dit tijd gaat de Belastingdienst niet handhaven. In de tussentijd blijven wij het nieuws op de voet volgen. En zullen wetenswaardigheden vanzelfsprekend direct met u delen. Mocht u nu al (specifieke) vragen hebben over de WDBA, neem dan contact op met Arno Pronk via onderstaand reactieformulier of bel hem op 06-53953820.

Arno Pronk profiel foto.png Neem contact op met Arno Pronk
Add Customer