Nieuws

Gewenste rechtsvorm ZZP-ers wringt met de praktijk

Dinsdag 25 juli 2017

Bijna de helft van de zzp’ers (49%) vindt dat er een nieuwe rechtsvorm moet komen voor de zzp’er. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.197 zzp’ers. “Een nieuwe rechtsvorm ‘Zelfstandig Opdrachtnemer’ is de best denkbare oplossing voor vraagstukken rond de inzet van zzp’ers. Een oplossing met respect voor het arbeidsrecht en niet concurrerend met welke werknemer dan ook,” aldus Wessel Sr. van Alphen van De Staffing Groep. Lees meer over het onderzoek en bekijk de infographic op ZZPBarometer.

 

Eindelijk een opdrachten-alert voor De Staffing Groep, en de rest van de site is ook nieuw!

Woensdag 21 juni 2017

Veel freelancers gaven in de loop der jaren terecht aan dat ze de site graag beter op hun mobiel zouden zien functioneren. Wij hebben de website vanaf dag 1 responsive ontworpen zodat de site op allerlei formaten schermen goed wordt weergegeven. Lees meer over de nieuwe website.

Wie komt echt op voor de zelfstandig opdrachtnemer?

Wessel van Alphen, dinsdag 31 januari 2017

De verkiezingsgekte is losgebarsten. Je zult zien dat in de komende maanden politici over elkaar heen struikelen om aan te geven hoe belangrijk de zzp’er is voor de Nederlandse economie en voor de dynamiek op de arbeidsmarkt. Wat moeten we toch zonder onze zzp’ers? Maar als het puntje bij paaltje komt wordt er een compromis gesloten waarbij de zzp’er slachtoffer is.
Wessel van Alphen.

Een Blog van De Staffing Groep oprichter Wessel van Alphen over hoe de zzp'er van subject tot object wordt in de politieke arena. Lees verder op de website van Blogit.

 

DUO selecteert IT-Staffing (onderdeel van De Staffing Groep) voor inhuur ICT Professionals

maandag 23 januari 2017

DUO, de uitvoeringsorganisatie van de Rijksoverheid voor het onderwijs, heeft in een recente aanbesteding IT-Staffing geselecteerd als een van de voorkeursleveranciers voor de inhuur van IT-Professionals.
Lees meer...

 

Belastingdienst keurt modelovereenkomst Bovib goed

Arno Pronk, dinsdag 13 december 2016

De Belastingdienst heeft de modelovereenkomst van de Brancheorganisatie voor intermediairs en brokers (Bovib) positief beoordeeld. Dat is goed nieuws voor de leden van de Bovib, maar met name voor opdrachtgevers en zelfstandigen: zolang zij conform deze overeenkomst werken kunnen zij ‘veilig’ via een intermediair aan de slag en hoeven zij zich geen zorgen te maken over (na)-heffingen van de Belastingdienst.
Lees meer...