Titel

Windows Server Specialist

Organisatie

Defensie beschermt wat ons dierbaar is. Militairen verdedigen Nederland, de (economische) belangen en bevriende landen. Ze komen op voor anderen en ondersteunen bij rampen. Zo draagt Defensie bij aan vrede, vrijheid en veiligheid in de wereld. Kijk op de website van Defensie voor meer informatie hierover.


Voor deze klant is een veiligheidsscreening vereist. Deze screening duurt meestal c.a. 3 weken.

Functie eisen

 • Kandidaat heeft minimaal 7 jaar aantoonbare operationele kennis en ervaring als Windows Server beheerder
 • Kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met Microsoft Exchange Server
 • Kandidaat heeft een opleiding Azure Fundamentals
 • Kandidaat heeft een afgeronde HBO opleiding


Wensen:

 • Kandidaat heeft bij voorkeur minimaal 7 jaar aantoonbare ervaring met Windows Server 2012, 2016 of 2019
 • Kandidaat heeft bij voorkeur minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met server virtualisatie bij voorkeur Citrix en VmWare
 • Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring in hoogbeveiligde omgevingen
 • Kandidaat heeft aantoonbare ervaring met de Safe en Agile werkwijzen
 • Kandidaat heeft bij voorkeur minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring bij Defensie


Competenties:

 • Analyseren
 • Conceptueel denken
 • Omgevingsbewust
 • Resultaatgericht
 • Communiceren

Achtergrond opdracht

Jij hebt een grote verantwoordelijkheid. Denk alleen al aan de security die natuurlijk voor elke organisatie belangrijk is, maar voor de MIVD al helemáál. Mede daardoor blijven we continu innoveren.


Je werkt aan de continue doorontwikkeling en het beheer van de inlichtingen- en veiligheidssystemen, ondersteunende systemen en de infrastructuur. Je bent een specialist op het gebied van windows server. Je werkt in een klein team nauw samen en kijkt ook over de grenzen van je eigen specialismen heen. Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van beheer en lifecyle. Samenwerken met diverse teams,afdelingen en ministeries zijn van doorslaggevend belang.


Jouw team maakt deel uit van de Unit IT. Samen met je collega’s los je knelpunten op en stuur je door lifecyclemanagement toe te passen. Je hebt een actieve houding en je komt met verbetervoorstellen. Toegevoegde klantwaarde en dienstverlening staat bij jou altijd voorop.


Ben jij die specialist op gebied van windows sever en weet je kaders, richtlijnen en standaarden voor onze hard- en software toe te passen? Grijp dan nu je kans!


Achtergrond opdracht:

Door capaciteits tekort binnen het team netwerken is er behoefte aan een Windows server specialist


Organisatorische context / extra toelichting:

De MIVD richt zich op het tijdig leveren van een actueel, betrouwbaar, onpartijdig, voorspellend en exclusief product (strategisch, tactisch en operationeel) op het gebied van inlichtingen, contra-inlichtingen en veiligheid. De MIVD doet dit primair ter ondersteuning van de besluitvorming door de politieke, ambtelijke en militaire leiding van Defensie, maar ook andere afnemers worden bediend. De dienst ondersteunt 24/7 in nationaal en internationaal verband bij militaire operaties.


De MIVD bestaat uit stafafdelingen, operationele en ondersteunende afdelingen en een directie. Je komt te werken bij de Unit IT. Een hoogwaardige IV/ICT-omgeving is voor de MIVD van vitaal belang. De Unit IT is de leverancier van eigentijdse informatiesystemen ter ondersteuning van de inlichtingen- en veiligheidsprocessen van de MIVD. Kernwaarden zijn daarbij klantgerichtheid, adaptief vermogen en resultaatgerichtheid (effectief, efficiënt, veilig en rechtmatig). In de praktijk is er sprake van multidisciplinaire IT-teams die integraal verantwoordelijk zijn voor een groep van diensten, applicaties en systemen. De unit omvat tevens de disciplines business analyse, architectuur en projectmanagement. Ook onderhoudt de unit nationaal en internationaal relaties op het gebied van informatievoorziening, in het bijzonder ten behoeve van militaire operaties.


Bijzonderheden / extra toelichting:

Voorbehoud 1. De mogelijkheid bestaat dat de kandidaat na verloop van tijd voor vergelijkbare werkzaamheden in een ander project of context wordt ingezet. In beginsel streven wij er naar dat de standplaats in een dergelijk geval niet wijzigt.


Voorbehoud 2. Bij meerdere geschikte kandidaten behoudt de dienst zich het recht voor om meerdere gunningen te doen. Dit zal geschieden op basis van de rangorde in de eindbeoordeling.

Opdracht informatie

Tarief indicatie:

In overleg


Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 24 januari 2022, voor 09.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support