Titel

Verandergidsen 3 FTE

Organisatie

De opdrachtgever is een Netbeheerder (transporteert elektriciteit en gas naar huizen en bedrijven) in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland.

Onze opdrachtgever wilt een duurzame energievoorziening realiseren. Dat doen zij door te werken aan state-of-the art netwerken en -dienstverlening én door de regie te nemen in innovatieve oplossingen.

Om dit te kunnen realiseren, wordt bepaald gedrag gevraagd van de organisatie. Leidinggevenden dragen daaraan bij door, vanuit de leiderschapsbelofte, focus aan te brengen op het gewenste gedrag  (de 'Van > Naars') binnen hun team(s):
• Samen veranderen met ambitie
• Aanspreken om te groeien 
• Eigenaarschap nemen voor resultaat

Dit is geen gemakkelijke taak. Daarom wilt onze opdrachtgever Verandercoaches en Verandergidsen inzetten vanuit het transitieprogramma Gedrag & Leiderschap.

Onze opdrachtgever is inmiddels 1,5 jaar met de Reis onderweg en komt nu in de fase van verdere borging en verankering van het gedrag bij leidinggevenden. De combinatie van gedrag en sturen op resultaat is op dit moment meest belangrijk. 

Achtergrond opdracht

Een Verandergids coacht en begeleidt het management en teams op de werkvloer op resultaat gericht sturen en het gedrag passend bij bovenstaande van > naars. De gids richt zich daarbij op gedrag ‘boven en onder de waterspiegel’ met focus op de doelen van het team. Het uiteindelijke doel is leidinggevenden en teamleden te leren zelf efficiënt/effectief te sturen en in het moment te kunnen spiegelen en reflecteren. De verandergids helpt de leidinggevenden met focus aanbrengen, besluiten nemen en effectief vergaderen. De verandergids begeleidt bij het geven van duidelijke kaders en doelen waarbinnen eigenaarschap kan worden genomen.
Interventies van de Verandergids kunnen zowel plaatsvinden in het moment vanaf ‘het balkon’, als in (maatwerk-)sessies waarin het team zich richt op een specifiek (gedrags-)onderwerp.

De gids spiegelt en coacht (team)managers; gidsen begeleiden teams door  bewustwording te creëren en te leren aanspreken. De gids geeft feedback op de teamdynamiek en wat het individu doet in de groep.

Functie eisen

 • Je bent in het bezit van eigen vervoer in verband met het vele reizen.
 • Daarnaast heb je ruime ervaring met het opstellen van KPI’s en resultaten als bijvoorbeeld projectmanager/ lijnmanager. Je bent minimaal in het bezit van een Greenbelt certificaat, aangevuld met ervaring met LEAN implementaties.
 • Tot slot heb je ruime ervaring in het coachen van groepen en individuen.
 • In verband met veiligheidseisen verzoeken wij om uitsluitend kandidaten voor te stellen die de Nederlandse taal in woord en geschrift beheersen.

Wensen/ pré’s

 • Je hebt ruime ervaring met verandertrajecten, bij voorkeur in een productie-omgeving. 

  Competenties

 • Kan je met Lef Confronteren, Contracteren, Schuren
 • Focus je op leiderschap met oog voor resultaat en mens
 • Focus je op korte termijn-impact in vergaderingen, efficiënte besluitvorming en het definiëren van doelen

Opdracht informatie

Interesse? Reageer dan voor 20 maart tot 12:00 uur met een recent cv, motivatie, beschikbaarheid, minimaal 2 referenties en het uurtarief (inclusief reis-, verblijfs-, parkeer- en kosten gebruik eigen telefoon en/of laptop, exclusief BTW).

 • Let op! Een screening en/of assesment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.
 • De opdrachtgever stuurt aan op het ‘bring youre own device’ principe.
 • Opties voor gesprekken: 25 of 26 maart in de ochtend vinden de gesprekken in Den Bosch plaats.