Titel

UX writer

Organisatie

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft als motto Nederland gezond en wel. Ongeveer 5000 ambtenaren van dit ministerie maken het overheidsbeleid op het terrein van de gezondheidszorg, de maatschappelijke zorg en sport. Zorg voor ouderen en jongeren en voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap.

Functie eisen

  • WO-afgestudeerd in relevante communicatie of media studie
  • 5 jaar ervaring met in een soortgelijke functie
  • Ervaring met content creatie voor de ontwikkeling van mobile apps/ software die aan strengste eisen op gebied van gebruiksvriendelijkheid, privacy en beveiliging moet voldoen
  • Ervaring met ux-writing voor corporate klanten bij voorkeur in health domein


Wensen:

  • Je bent in staat om in verschillende talen je werk te doen
  • Je hebt ervaring met bredere content-creatie voor bijv. websites, nieuwsbrieven, user manuals en FAQ’s
  • Je weet hoe de pers werk en denkt, vanuit een journalistieke achtergrond kun jij content voor deze doelgroep creëren


Competenties:

  • Hebt goede communicatie skills
  • Je bent pro-actief en hebt weinig tot geen management nodig

Achtergrond opdracht

De directie Informatiebeleid van het Ministerie van VWS (DI) stelt het informatiebeleid op voor VWS-brede beleidsonderwerpen en zorgt voor inpassing in Rijksbrede onderwerpen op dit gebied. DI coördineert informatie en ICT-onderwerpen binnen het ministerie en richting het veld voor een eenduidige aanpak, sectorbrede afstemming en prioritering. Daarnaast ontwikkelt DI kaders voor informatie en ICT-activiteiten en toetst deze.


In het kader van de beheersing en bestrijding van COVID-19 is onder DI een programma Realisatie Digitale Ondersteuning opgericht dat zorgt voor het tot stand brengen van digitale ondersteuningsmiddelen die VWS, GGD-GHOR en de regionale GGD’n, het RIVM en mogelijk andere partijen helpt in het uitvoeren van de taken.


Voor dit programma zijn wij op zoek naar een UX writer.


De opdracht

Als UX writer ben je verantwoordelijk voor de teksten en de overall ervaring van onze apps. Je bent een taalkunstenaar die ingewikkelde materie kan omzetten naar de wensen en verwachtingen van onze gebruikersgroep.


Vanuit de content die je creëert voor de apps draag je ook inhoudelijk bij aan overige projectcommunicatie gericht op doelgroepen als app-gebruikers, bedrijven en GGD’s. 

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 17 januari 2022, voor 11.30 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support