Titel

Tester

Organisatie

Het Ministerie van Economische zaken staat voor een duurzaam ondernemend Nederland. We zetten ons in voor een uitstekend ondernemersklimaat en een sterke internationale concurrentiepositie. Door de juiste randvoorwaarden te creëren en door ondernemers de ruimte te geven om te vernieuwen en te groeien. Door aandacht te hebben voor onze natuur en leefomgeving. Door samenwerking te stimuleren tussen onderzoekers en ondernemers. Zo bouwen we onze topposities in landbouw, industrie, diensten en energie verder uit en investeren we in een krachtig en duurzaam Nederland.


DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZ en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatie doelen van haar opdracht gevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.

Meer informatie vindt u op https://www.dictu.nl

Achtergrond opdracht

Het GLB-DevOps team is verantwoordelijk voor de doorontwikkeling en beheer van GLB-applicaties. Deze applicaties bedienen de GLB-keten (gemeenschappelijk Landbouw Beleid) en ondersteunen het proces voor uitbetaling van landbouwsubsidies naar de klanten. Het team bestaat uit meerdere ontwikkelaars en testers, analisten, een product owner, scrum master en daarnaast Funtioneel en technisch beheerders.


Tevens zal de opdracht starten met het testen van een stuk nieuwe functionaliteit.


let op: het DevOps team werkt in Assen en in Zwolle. Standplaats is Assen, met (minimaal) 2 dagen per week in Zwolle.


Achtergrond opdracht:

Het DICTU GLB DevOps team zoekt een tester voor het opstellen en uitvoeren van systeem- en functionele tests, waarbij ook geautomatiseerde scripts worden gebruikt. Hiervoor wordt gebruik gemaakt vanzowel Oracle ATS als Selenium. Aanvullend is het voor het uitvoeren van de opdracht noodzakelijk om aantoonbare kennis te hebben van Oracle ( PLSQL en APEX), en is ervaring met het testen van webservices (SOAP/HTML, SoapUI) een pre. Kennis van de opdrachtgever ( RVO), verwerking en uitbetaling van Landbouwsubsidies en bijbehorende processen wordt gezien als een (grote) pre.

Functie eisen

 • Testen Professional, Tmap NEXT Advaced, ISTQQB Advanced
 • Tmap NEXT Foundation, ISTQB
 • Minimaal 4 jaar aantoonbare ervaring als tester (3-5 jaar)
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PLSQL, SoapUI, HTML, ORACLE ATS, Selenium
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met testautomatisering
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare relevante ervaring met Agile/Scrum werken


Wensen:

 • flexibiliteit, samenwerken, stressbestendig, communicatief, resultaatgericht, gestructureerd
 • Topdesk, Jira - ISTQB, Subversion, Jenkins, Technische kennis
 • ervaring met testautomatsering.
 • Kennis van regressietesten en het automatiseren hiervan
 • Bereid te reizen tussen vestigingen.
 • Ervaring binnen Rijksoverheidsorganisaties.
 • Bekend met Ministerie van Economische Zaken & Klimaat en DICTU is een pré.

.


Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons 26 mei 2020, voor 17.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.


Gerelateerde opdrachten

Voor Testing & Quality Management