Titel

Test Engineer

Organisatie

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) werkt aan een sociaal en economisch krachtig Nederland in Europa, met werk en bestaanszekerheid voor iedereen. De bewindslieden zijn onder meer verantwoordelijk voor het arbeidsmarktbeleid, inclusief migratie en vrij verkeer van werknemers, uitkeringen en re-integratie, inkomensbeleid, het combineren van arbeid en zorg, arbeidsomstandighedenbeleid en inspectie daarop. Er werken ongeveer 2200 medewerkers bij het ministerie van SZW.

Functie eisen

  • Kandidaat heeft 2 jaar (medior) test ervaring, conform profiel. 
  • Kandidaat heeft TMap- of ISQTB certificering, conform profiel. 
  • Kandidaat heeft Scrum-/Agile kennis, conform profiel.
  • Kandidaat heeft kennis van opzetten, uitvoeren en onderhouden van geautomatiseerd testen, conform profiel. 


 Wensen:  • De kandidaat heeft ervaring met Robot Framework
  • De kandidaat heeft ervaring met het testen van FileNet
  • De kandidaat heeft ervaring met het testen van Blueriq 

Achtergrond opdracht

De afdeling IV is opzoek naar twee ervaren testengineers, die meedenken over een toegankelijke inrichting van systemen, testen of applicaties voldoen aan de normen en eisen, en de kwaliteit borgen voor slimmere keuzes in de toekomst. Dat is kortgezegd jouw rol als Quality Assurance / Test Engineer bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Den Haag. En dat in een omgeving waar nieuwe technieken én maatschappelijke relevantie samenkomen. Continu werk je aan het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid van de producten en diensten van de directie Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering. Denk aan applicaties en platformen voor subsidieregelingen als NL leert door en de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid. Maar ook aan kernapplicaties waarmee de financiële stromen worden geregeld. En aan het Leer- en Ontwikkelplein, het opleidingsplatform voor collega’s die de regelingen en alles wat daarbij hoort uitvoeren.Je bent bij zowel de voor- als achterkant van het voortbrengingsproces betrokken. Heeft de businessanalist bijvoorbeeld in samenwerking met een beleidsdirectie een nieuwe regeling uitgewerkt? Dan maak jij in samenwerking met de functioneel beheerders de vertaling naar de inrichting van het portaal, het zaaksysteem of de applicatie. Met oog voor toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. Zodat aanvragers hun verzoeken makkelijk kunnen indienen en je uitvoerende collega’s binnen het ministerie de aanvragen eenvoudig en rechtmatig kunnen afhandelen.Is een ICT-product of -dienst gebouwd, dan verzorg je de regressietests; onder meer geautomatiseerd in een CI/CD-omgeving. Ook kijk je hoe we steeds slimmer kunnen testen. Jouw lerend vermogen zet je overigens bij al je werkzaamheden in. Je documenteert hoe we in processen beter, slimmer of efficiënter kunnen werken. En op welke manier we de user experience (UX) van onze producten kunnen verbeteren. Zo leg je in ons nog jonge team een stevige basis voor slimmere keuzes in de toekomst.

Opdracht informatie

Interesse?Stuur ons dan uiterlijk 28 juni 2022, voor 14.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor Testing & Quality Management