Titel

Test consultant

Organisatie

DJI zorgt namens de Minister van Justitie en Veiligheid voor de tenuitvoerlegging van straffen en vrijheidsbenemende maatregelen, die na uitspraak van een rechter zijn opgelegd.

Binnen DJI zijn de Directie Informatievoorziening en het Shared Service Center voor ICT, de 2 grootste afnemers van inzet van (tijdelijke) ICT medewerkers. De Directie Informatievoorziening van de DJI zorgt voor een toekomstvaste en samenhangende informatievoorziening voor de DJI-organisatie. DI ondersteunt en adviseert daarbij alle divisies, stafdirecties en landelijke diensten van DJI. Zij voert ook de regie op alle veranderingen die in samenhang met bestaande processen en systemen worden doorgevoerd. Daarvoor neemt DI diensten af bij leveranciers. SSC-I (de eigen ICT-uitvoeringsorganisatie van DJI), is daarvan de grootste en belangrijkste leverancier.


De Directie Informatievoorziening (DI) bestaat uit drie onderdelen:

1. CIO-office De afdeling CIO-Office van de Directie Informatievoorziening (DI) is verantwoordelijk voor de (strategische) beleidsontwikkeling op het gebied van de informatievoorziening van DJI.

2. Informatievoorzieningsdienst (IVD) De Informatie Voorzienings Dienst (IVD) is het het coördinatiepunt voor nieuwe ontwikkelingen in samenhang met bestaande systemen.

De Informatievoorzieningsdienst bestaat uit drie bureaus:

- Informatiemanagement,

- Dienstenmanagement,

- Functioneel Beheer

3. Programma’s & Projecten

De opdracht van de afdeling Programma’s & Projecten (P&P) is het uitvoeren van projecten.

Achtergrond opdracht

Je bent als meewerkend voorman onderdeel van een acceptatietestteam binnen een project. Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering van de Functionele Acceptatie Test (FAT) en daarnaast ondersteun je waar nodig Functioneel Beheer (FB) bij het laten uitvoeren van de Gebruikers Acceptatie Test (GAT).


Als meewerkend voorman moet je in staat zijn de coördinatie, testvoorbereiding en de testuitvoering (handmatig) op je te nemen en zorg te dragen dat de juiste data aanwezig is om de testen te kunnen uitvoeren. Daarbij leg je contacten met ketenpartners en maak je afspraken over de uit te voeren testwerkzaamheden. Je rapporteert aan de overall testmanager en de projectleider over de voortgang, status testen, problemen etc. Je laat je niet uit het veld slaan door tegenslagen en kijkt verder dan je opdracht. Je komt met ideeën en neemt je omgeving daarin mee.


Als meewerkend voorman werk je tevens mee aan de teststrategie, inclusief de risicoanalyse, maak je de testgevallen en voer je ze uit. Bovendien zorg je voor het effectief en efficiënt inzetten van de juiste testtools en –technieken. Daarnaast ben je de sparringpartner voor gebruikers, ontwikkelaars, informatieanalisten, functioneel beheerders en de testmanager.


Achtergrond opdracht

Het IV-landschap continu moderniseren. Daar streeft de Dienst Justitiële Inrichtingen in Gouda naar. Daarvoor ontwikkelen we nieuwe applicaties en systemen die onze processen efficiënter en effectiever laten verlopen. Maar voordat we de applicaties implementeren, ga jij ze voor ons testen!

Functie eisen

 • HBO werk- en denkniveau
 • TMap Next Foundation, ISTQB Foundation en/of CAT gecertificeerd 
 • Minimaal 5 jaar recente ervaring met ‘hands on’ testwerkzaamheden
 • Minimaal 2 jaar recente ervaring in het testen binnen Agile/Scrum/DevOps teams
 • Aantoonbare kennis van en ervaring met de applicatie Drife-U
 • Kennis van en ervaring met Jira, Selenium, Java (for testers), IntelliJ, Jenkins, Confluence, TopDesk, Postman, Git, Turtoise, XML, JSON en SoapUI.

Wensen

Competenties

 • Jij staat voor de kwaliteit van je werk.
 • Communicatief ben je sterk, je kunt je zowel schriftelijk als mondeling goed uitdrukken en je bent niet bang om van je te laten horen.
 • Je kunt goed analyseren, plannen en organiseren.
 • Daarnaast kun je je inleven in de klant, weet je welk resultaat je moet boeken en ga je daar creatief, flexibel en proactief mee aan de slag.
 • Je bent een teamspeler, van samenwerken krijg je energie.
 • Je bent thuis in de testsoorten ST, SIT, FAT, GAT en Ketentesten.
 • Je hebt een hoge mate van zelfstandigheid.
 • Je bent je altijd sterk bewust van je omgeving en maakt je nieuwe situaties snel eigen.
 • Tot slot ben je integer, nauwgezet en heb je een leergierige houding.

Kennis

 • Je hebt kennis van en ervaring met het werken volgens ITIL.
 • Je hebt ervaring en affiniteit met testautomatisering.
 • Je bent SCRUM en/of Agile gecertificeerd of hebt aantoonbare ervaring in een Agile/SCRUM/DevOps-omgeving.
 • Je hebt ervaring met het toetsen/reviewen van functionele documentatie op testbaarheid, compleetheid en consistentie.

Opdracht informatie

Stuur ons 26 mei 2020, voor 12.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.


De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken

Gerelateerde opdrachten

Voor Testing & Quality Management