Titel

Test Automation Engineer

Organisatie

Onze eindklant is in Nederland belast met het heffen en innen van belastingen. De dienst maakt onderdeel uit van het Ministerie van Financiën. Met de Belastingdienst wordt in Nederland dus kortweg de rijksbelastingdienst bedoeld. De Nederlandse Belastingdienst is als organisatie opgericht in 1805.[1]

Onder de Belastingdienst vallen ook de Douane − die belast is met het toezicht op de in-, uit- en doorvoer van goederen door Nederland −, Toeslagen − dat belast is met het uitkeren van inkomensafhankelijke toeslagen − en de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD). De Belastingdienst valt zelf onder de politieke verantwoordelijkheid van de minister van Financiën en de staatssecretaris van Financiën.

Achtergrond opdracht

Het Center of Excellence (CoE) Web Development is een onderdeel van IV-accent dat verantwoordelijk is voor het realiseren van allerlei applicaties, zowel maatwerk-applicaties als applicaties met een heel generiek karakter. Voor deze applicaties wordt in het algemeen Java gebruikt voor de back-end, en Typescript/Angular voor de front-end. Voor het geautomatiseerd testen van de applicaties wordt voornamelijk gebruik gemaakt van Robot Framework.CoE Web Development werkt volgens Scrum en DevOps. In sprints van 2 weken wordt een aantal wensen van de product-owners gerealiseerd. In samenspraak met de business worden de applicaties niet alleen ontwikkeld, maar ook na iedere sprint in de productie-omgeving geïnstalleerd.


Het CoE Web Development is op zoek naar een test automation engineer met aantoonbare ervaring op het gebied van testautomatisering en Robot Framework/Python. Binnen het CoE Web Development lever je een bijdrage aan een moderne geautomatiseerde ondersteuning voor de Belastingdienst, door het realiseren en integreren van maatwerk applicaties. In samenwerking met de business en andere teams zorg je voor de realisatie en de exploitatie van nieuwe oplossingen voor de Belastingdienst. Verder ben je kritisch en loop je niet klakkeloos achter de menigte aan, maar zonder de goede sfeer binnen het team uit het oog te verliezen.


Je acteert op pro-actieve wijze en toont eigenaarschap in deze snel veranderende omgeving. Ten gunste van (de snelheid van) het voortbrengingsproces ben je in staat om de grenzen van de zorgvuldigheid op te zoeken en efficiency in voorkomende gevallen ondergeschikt laten zijn aan effectiviteit.De te behalen resultaten stem je in veel gevallen rechtstreeks af met de afnemer. Dit vraagt ook het nodige van je communicatieve vaardigheden en inlevingsvermogen. Hierom zoeken wij mensen die juist goed tot hun recht komen in een dergelijke omgeving. Mensen die voor resultaat gaan, niet bang zijn om fouten te maken, en hiervan leren. Mensen die ruimte en verantwoordelijkheid durven te nemen en de bijbehorende bevoegdheid pakken. Mensen die op deze wijze willen bijdragen aan de innovatie binnen IV-accent.

Functie eisen

Kennisgebieden:

  • TMAP of ISTQB
  • Robot Framework/Python


Werk- en denkniveau:

  • HBO werk en denkniveau - aantoonbaar

Opdracht informatie

Stuur ons tot woensdag 7 oktober 2020, voor 17.00 uur je recente CV in het NL en in WORD+ motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken

Gerelateerde opdrachten

Voor Testing & Quality Management