Titel

Technische Architect SAP

Organisatie

P-Direkt ondersteund werkgevers en werknemers binnen de sector Rijk met innovatieve technologie, waaronder een SAP portaal, bij het afhandelen van hun personeelszaken. De salarisbetaling, het P-Direktportaal en de online personeelsinformatie zijn daarbij belangrijke eindproducten.
P-Direkt biedt met haar producten een gevarieerd pakket aan HR-services aan ruim 120.000 rijksambtenaren. Onze diensten zijn professioneel, innovatief en gericht op vertrouwen, eigen verantwoordelijkheid en (waar mogelijk) zelfbediening. De medewerkers van het contactcenter staan tussen 8.00 uur en 22.00 uur klaar om haar klant te helpen. P-Direkt beidt met haar producten een gevarieerd pakket aan HR-services aan ruim 120.000 rijksambtenaren. Onze diensten zijn professioneel, innovatief en gericht op vertrouwen, eigen verantwoordelijkheid en (waar mogelijk) zelfbediening. De medewerkers van het contactcenter staan tussen 8.00 uur en 22.00 uur klaar om haar klant te helpen.

Achtergrond opdracht

De afdeling Dienstverleningssystemen (DVS) van P-Direkt is op zoek naar een ervaren infrastructuur architect voor haar dienstverlening op het snijvlak HR en ICT. Als architect ben je visionair en bewaker van ons ICT-landschap. Jij weet het P-Direkt landschap naadloos aan te sluiten op de behoefte van de klant en bent in staat om op basis van visie het toekomstige landschap vorm te geven.

De kerntaken bestaan uit:
1. Toepasbaar maken, uitbreiden en onderhouden van de landschaps en infrastructuur architectuur (Ist/Soll), uitgewerkt in onder andere principes, normen en standaarden.
2. Borgen architectuur kaders en standaarden in een “uitdragende” QA-rol die principle-based werkt. 3. Beoordelen van de technische ontwerpen van onze outsourcing/technische leveranciers rondom platform en connectiviteit
4. Opstellen en bewaken van de PSA (Project Start Architectuur) binnen projecten. Borgen dat verandertrajecten aansluiten op de doelarchitectuur, waarbij organisatie doelstellingen optimaal worden ondersteund.
5. Toetsen van onderhoud op inhoud en wijze van realisatie. Adviseren over mogelijke verbeteringen. 6. Gesprekspartner en aanjager richting onze ICT partner Rijk aangaande architectuur vraagstukken, met name op gebied van infrastructuur en techniek.
7. Beoordelen trends en ontwikkelingen op ICT gebied voor toepasbaarheid binnen de organisatie. Adviseren (gevraagd en ongevraagd) aan het management van P-Direkt en andere belanghebbenden over belangrijke nieuwe ontwikkelingen en innovaties.

Strippenkaart t.b.v. werkzaamheden op oproepbasis. Het inzetmoment is voor beperkte duur (totaal geschatte uur: 400). De hoeveelheid uren p/w is onzeker. Geen afnamegarantie.

Functie eisen

  • HBO werk- en denkniveau.
  • Minimaal 3 jaar werkervaring in vergelijkbare functie
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met het opstellen, implementeren, toepassen en onderhouden van complexe infrastructuren en datacenter oplossingen (Ist/Soll).
  • Minimaal 3 jaar ervaring met het opstellen van architectuuradviezen.
  • Minimaal 1 jaar ervaring met/kennis van moderne technologie concepten zoals SAP HANA, API-management, SAAS/PAASoplossingen
  • Minimaal 2 jaar ervaring met/diepgaande kennis van moderne infrastructuren en ervaring met een op SAP gebaseerde infrastructuur
  • Minimaal 2 jaar ervaring met relevante standaarden en architecturen (zoals Nora en EAR) en beheerraamwerken (zoals ITIL).

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Architecture