Titel

Technisch Test Specialist

Organisatie

Het CJIB is een relatief jonge en ambitieuze uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, en is gevestigd te Leeuwarden. Ruim 1000 gedreven medewerkers zorgen ervoor dat onze taken op de juiste wijze, ondersteund door adequate ICT en binnen de beschikbare middelen worden uitgevoerd. 


De ICT-organisatie heeft een interne schil met de mogelijkheid flexibel bij te schakelen. Het CJIB werkt met DevOps-teams. Zij ontwikkelt en beheert hoogwaardige (ICT) producten. 


Inhoudelijk werkt de ICT afdeling binnen CJIB met verschillende teams aan specifieke technische oplossingen. De afdeling werkt met Linux & Windows besturingssystemen, VMware oplossingen, een complexe SOA omgevingen een veilige toegang binnen en buiten CJIB (o.a.door ‘security by design’). Als ontwikkel omgevingen werkt de ICT afdeling veel met Java en Oracle/Oracle eBS met Oracle en Postgress als onderliggende databases. Qua tooling werkt ze o.a. met BPMN, Atlassian, diverse Continuous Delivery tools, Tosca, GIT, Sonar. Daarnaast werkt CJIB aan een toekomst in de cloud.

Functie eisen

 • Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift (minimaal 4 jaar)
 • HBO werk-en denkniveau  (minimaal 4 jaar)
 • Ervaring met geautomatiseerde testtools (minimaal 4 jaar)
 • Ervaring met ontwikkel en deployment tools (minimaal 2 jaar)
 • Ervaring met het geautomatiseerd testen van service georiënteerde systemen (minimaal 4 jaar)


Wensen

 • Het kunnen lezen en bij voorkeur ook schrijven van code in C# en Java.
 • Ervaring met testen in een DevOps omgeving en/of complexe samenwerkingsverbanden met meerdere ontwikkelpartijen.
 • Ervaring met installaties en het inrichten van complexe testomgevingen.
 • In staat bent om architectuurconcepten in detail te doorgronden.
 • Bij voorkeur de volgende certificaten bezit: Certified Agile Tester (CAT) / ISTQB Foundation Agile Tester.
 • Persoonlijkheid die zich kenmerkt als analytisch sterk, gericht op samenwerken, pragmatisch, resultaatgericht, enthousiast, pro actief en luistert goed naar je omgeving.
 • Omdat je je eigen ontwikkeling erg belangrijk vindt, werk je zowel aan je vakinhoudelijke- als je persoonlijke ontwikkeling en aan de ontwikkeling van het team.

Achtergrond opdracht

Als TechnischTest Specialist ben je, samen met je collega’s, expert op het gebied van de testtooling binnen het CJIB. Je beheert, ontwikkelt, denkt mee én biedt ondersteuning aan testautomatisering issues en de testaanpak van de testtools. Je zorgt voor de implementatie van nieuwe versies en nieuwe technieken en je voert pakketselecties uit. Op nieuwe ontwikkelingen binnen het ICT landschap speel je in, je onderhoudt Testrobots en biedt ondersteuning bij problemen die de DevOps-teams of jouw collega- testanalisten ervaren. Dit doe je door hen te helpen met het automatiseren van testen en testrapportages en door het wegnemen van technische issues op testgebied en performance testen. Customizations en add-ons programmeer je in C# of Java. Kennisoverdracht is een belangrijk aspect binnen deze functie. Jij geeft workshops aan IT collega’s over het gebruik van de testtooling en de testaanpak en je organiseert en presenteert kennisdeelsessies aan testanalisten. Je geeft als Technisch Test Specialist richting aan de manier van werken van testanalisten met testtooling, door standaarden en werkwijzen op te stellen.


Achtergrond opdracht

In deze functie maak je onderdeel uit van het Test Utilities team. Je hebt korte lijntjes met de testers van de DevOps teams en met de Infra Specialisten (bijv. bij nieuwe releases) . Team TestUtilities is één van de teams van IT4IT binnen de afdeling IT & Data. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de beschikbaarheid, instandhouding en vernieuwing van de IT-infrastructuur van het CJIB. Als eveneens het realiseren van nieuwe en het onderhouden van bestaande software voor het CJIB. Dit doen we met ruim 275 ambitieuze professionals. En daarmee zijn we een van de grootste softwarehuizen van Noord Nederland. 

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 14 januari 2022, voor 12.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

 

 

De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor Testing & Quality Management