Titel

Technisch Projectleider Infrastructuur

Organisatie

De Tweede Kamer is onderdeel van het parlement of de Staten-Generaal. De leden van de Tweede Kamer vertegenwoordigen de Nederlandse kiezers. Een andere benaming voor de Kamerleden is dan ook volksvertegenwoordigers.

De Tweede Kamer vergadert en stemt over politieke onderwerpen. De Tweede Kamer maakt samen met de regering nieuwe wetten en controleert of de regering haar werk goed doet. De Tweede Kamer speelt ook een belangrijke rol bij de vorming van beleid.

Achtergrond opdracht

De technisch projectleider infrastructuur voert werkzaamheden uit die bestaan uit meerdere lifecycle en vernieuwings IT-projecten. De projecten bestaan uit diverse vervangingstrajecten variërend van telefonie tot upgrade van de Exchange omgeving. Voor de projecten is het afstemmen en begeleiden van de

gebruikersorganisatie en de betrokken beheerders een belangrijk onderdeel van de opdracht.

Rol/Werkzaamheden

Als ICT-projectleider ben je verantwoordelijk voor het op beheerste wijze opleveren van projectresultaten die voldoen aan de eisen en wensen van de opdrachtgever en die bijdragen aan de doelstellingen van de Tweede kamer. Veelal betreft het technische projecten. Je kunt meerdere projecten tegelijk onder handen hebben, waarbij projecten variëren in omvang en looptijd.


Aan de hand van informatie uit verschillende bronnen en in nauwe afstemming met opdrachtgevers, leveranciers, specialisten en andere betrokkenen en belanghebbenden, bepaal je de aanpak. Je stelt projectteams samen, coördineert werkzaamheden en bewaakt de voortgang, budget, scope, kwaliteit en

onderlinge afstemming van de werkzaamheden waaronder testwerkzaamheden. Je verzorgt periodieke rapportages. Je draagt zorg voor besluitvorming over de inhoudelijke en operationele aspecten van projecten en licht genomen besluiten toe aan belanghebbenden.

Functie eisen

 • Een afgeronde hbo-opleiding;
 • Tenminste vier jaar praktische ervaring met IT-infrastructuur;
 • Tenminste vier jaar aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van projectmanagement (Prince 2, Agile, IPMA);
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden op het gebied van communicatie en samenwerken;
 • Kennis en ervaring met technologieën (netwerk, storage, availability, middleware);
 • Kennis en ervaring met ITIL-servicemanagement processen;
 • Ervaring met security in een IT-omgeving, certificering CISSP is een pre;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Affiniteit met het werk van de Tweede Kamer.

Competenties

 • Je bent een collegiale, proactieve projectleider die durf toont.
 • Je hebt een goed oog voor de omgeving waarin het project zich afspeelt, je weet betrokkenen te motiveren en gaat voor een gezamenlijk succesvol eindresultaat.
 • Je voorziet potentiele risico’s en gevoeligheden en weet daar adequaat op te anticiperen.
 • Je hebt een focus op heldere doelstellingen en resultaten, weet zaken vlot te trekken en beschikt over goede communicatievaardigheden.
 • Ook ben je in staat om de ketens te overzien en daarbij effectief te schakelen met betrokkenen.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 2 maart 2021, voor 14.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.


De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.

De werkzaamheden kunnen eventueel vanuit huis worden uitgevoerd.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor Projectmanagement