Titel

Technisch IT Specialist

Organisatie

Defensie beschermt wat ons dierbaar is. Militairen verdedigen Nederland, de (economische) belangen en bevriende landen. Ze komen op voor anderen en ondersteunen bij rampen. Zo draagt Defensie bij aan vrede, vrijheid en veiligheid in de wereld. Kijk op de website van Defensie voor meer informatie hierover. De aangeboden kandidaat moet aantoonbaar voldoen aan de harde eisen. Dit moet duidelijk naar voren komen op zowel het cv als op het antwoordformulier!Een uitgebreide veiligheidsscreening maakt deel uit van de selectieprocedure. Dit kan 8 tot 10 weken duren.

Functie eisen

 • De kandidaat heeft minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met Opensource software.
 • De kandidaat heeft minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring als Technisch Applicatiebeheerder.
 • De kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met Linux/Oracle middleware en DBMS producten (bv. Oracle data access components) .
 • De kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met minimaal 2 van de volgende genoemde (Linux Shell, SQL, Windows Powershell) scripting talen.
 • De kandidaat heeft minimaal een afgeronde MBO-niveau 4 diploma of aantoonbare HBO werk- en denk niveau.

 

Wensen:

 • De kandidaat heeft bij voorkeur werkervaring binnen het P&O en Medisch informatie domein (bij voorkeur met een van de volgende genoemde applicaties; Cognos, Stat, Peoplesoft, Informatica, Control-M, Configuration Version Software en/of Zabbix).
 • De kandidaat heeft bij voorkeur werkervaring met het opstellen van Functioneel Ontwerp, Technisch Ontwerp en configuratiedossiers.
 • De kandidaat heeft bij voorkeur werkervaring met monitoring (metrics, baseline, trends, dashboards, etc.).
 • De kandidaat heeft bij voorkeur werkervaring met het doorlopen van lifecycles (van implementateren tot en met uitfaseren) van applicatie landschappen.
 • De kandidaat heeft bij voorkeur werkervaring met afstemmen (schriftelijk/mondeling) met stakeholders op alle niveaus (strategisch, tactisch en operationeel).
 • De kandidaat heeft minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met de installatie, configuratie en het upgraden van Peopletools (HRM en CRM) bij voorkeur versie 8.54 of hoger.
 • De kandidaat heeft bij voorkeur werkervaring met het geven van adviezen en het doen van verbetervoorstellen.
 • De kandidaat heeft bij voorkeur werkervaring met de installatie, configuratie en het upgraden van Informatica bij voorkeur 10 of hoger.
 • De kandidaat heeft bij voorkeur werkervaring in regelgeving bij een overheidsorganisatie.

 

Achtergrond opdracht

Als technisch specialist ben je verantwoordelijk voor de basis productontwikkeling van IT-componenten en de uitvoering van het technisch (applicatie)beheer. Je lost (aangereikte) problemen op door de toepassing van gestandaardiseerde (specialistische) methoden en technieken. Je krijgt te maken met het technisch beheer van applicaties, bijbehorende databases en middleware producten. Hiervoor participeer je in ontwikkeltrajecten in het kader van lifecyclemanagement en in programma's en/of projecten. Je stelt documentatie van de IT-componenten op en voert testroutines uit. Je houdt deze up-to-date, doet het technisch beheer en je doet capaciteits-, configuratie- en wijzigingenmanagement. Je toetst de architectuurontwerpen en doet verbetervoorstellen. Je signaleert, analyseert en verhelpt zelfstandig storingen van de IT-componenten. Hiervoor moet je soms bereikbaar zijn in geval van calamiteiten. Verder doe je voorstellen vanuit de praktijk voor verbetering van de uitvoering van het technisch (applicatie)beheer- en productontwikkeling werkzaamheden en implementeert deze.

Achtergrond opdracht
Het team P&O en Medische Hosting Services is verantwoordelijk voor de continuïteit, beveiliging en innovatie van de IT infrastructuur waar de P&O en medische applicaties op gehost worden. Je werkt daarbij nauw samen met functioneel beheer, informatiemanagement en de bedrijfsvoering in een virtuele ketenorganisatie. Het business domein P&O en Medisch is een dynamische omgeving met genoeg uitdagingen. Zo zijn er meer dan 100 applicaties die de P&O en medische bedrijfsvoering ondersteunen. Momenteel is het team P&O en Medische Hosting Services verantwoordelijk voor 20% van het applicatielandschap. De visie van het team is om dit uit te breiden naar 100%. Een flinke ambitie waarbij we gemotiveerde teamspelers zoeken met een passie voor het vak.

Organisatorische context en cultuur
JIVC: JIVC is een professionele IV/ICT-organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven)
uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC
werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd. 

Bijzonderheden / extra toelichting
Voorbehoud 1. De mogelijkheid bestaat dat de kandidaat na verloop van tijd voor vergelijkbare werkzaamheden in een ander project of context wordt ingezet. In beginsel streven 
wij er naar dat de standplaats in een dergelijk geval niet wijzigt. 
Voorbehoud 2. Bij meerdere geschikte kandidaten behoudt de dienst zich het recht voor om meerdere gunningen te doen. Dit zal geschieden op basis van de rangorde in de 
eindbeoordeling. 

Opdracht informatie

Tariefsindicatie
€107,50


Thuiswerken is bespreekbaar

Interesse?Stuur ons dan voor 20 oktober 2022 17:00 uur je recente CV en antwoordformulier voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support