Titel

Technisch configuratiemanagement en ETL ontwikkeling

Organisatie

UWV te Amsterdam


Let op: CV volledig in het Nederlands (maximaal 7 pagina’s).

Functie eisen

Wensen:

  • Hand-ons ervaring met software deployments
  • Ervaring met implementatie datawarehouse
  • Ervaring met ETL tooling als IBM InfoSphere DataStage, Informatica PowerCenter, SSIS of Talend
  • Ervaring met ETL ontwikkeling
  • Ervaring met configuratiemanagement
  • Ervaring met software version control software, zoals SVN of GIT

Achtergrond opdracht

Het project DataFabriek realiseert een nieuw centraal datawarehouse, het Data Integratie Magazijn (DIM). Tevens worden de 3 bestaande centrale legacy datawarehouses uitgefaseerd en worden nieuwe werkprocessen en competenties ontwikkeld en geïmplementeerd in DIM.

De migratie naar het DIM zal worden gerealiseerd door het aansluiten van nieuwe en bestaande bronsystemen, nieuwe processen en het overzetten van informatieproducten van het bestaande legacy DWH naar het DIM. 

 

Project DataFabriek is georganiseerd in meerdere teams; de gevraagde rol betreft een inzet in het ‘Enabling’ team. Het Enabling team is een ondersteunend team binnen Datafabriek dat de andere DataFabriek teams ondersteunt, het fundament van het DIM (o.a. de harnassen (generieke data-import functionaliteit)) afrondt en de manier van werken binnen Datafabriek mogelijk maakt.

Het Enabling team bevat specifieke inhoudelijke kennis van de belangrijkste generieke DIM bouwstenen, zoals de harnassen, metadata en testautomatisering.

Door deze kennis en het werk aan generieke bouwstenen te bundelen in een apart Enabling team, zijn de andere DataFabriek teams in staat om zich te focussen op hun eigen primaire taken: het aansluiten van bronsystemen en het realiseren/migreren van informatieproducten.

Naast het Enabling team, produceren ook de andere DataFabriek teams (informatie)producten – zoals BO (Business Objects) reports, universes, datamarts, exportbestanden – die door de OTAP straat heen gehaald moeten worden om tenslotte te worden gereleased naar de OTAP Acceptatie- en/of productieomgeving.

Verder zijn er nog de wijzigingen vanuit de lijn/beheerorganisatie; ook daar kunnen aanpassingen gemaakt worden, bijvoorbeeld het uitbreiden van een reeds aangesloten bronsysteem met nieuwe kolommen, die een release betekenen.

Al deze releases moeten op elkaar zijn afgestemd en/of gebundeld en de releaseplanning moet zijn afgestemd de ontvangende lijn/beheerorganisatie.    

 

Naast het samenstellen, plannen en begeleiden van de releases, moet ook het standaard UWV releaseproces zelf worden verbeterd. UWV kent vanuit het verleden een releaseproces dat veelal gebaseerd is op kwartaalreleases, maar het agile werken en de verbeterde tooling (onder meer testautomatisering) maken het mogelijk op met een hogere frequentie en betere kwaliteit te gaan releasen. Het nadenken en implementeren van continuous integration en continuous delivery behoren ook tot het takenpakket.

Overigens heeft UWV de ITIL processen geïntegreerd in de standaard UWV organisatie.

 

Naast het technische configuratiemanagement verwachten we dat deze consultant ook een stuk inhoudelijk ETL (Extract, Transform, Load) ontwikkelwerk voor zijn/haar rekening neemt.

 

Om bovenstaand te organiseren en te verbeteren zijn we op zoek naar een technisch configuratiemanager/ETL ontwikkelaar. De organisatorische plek van de technisch configuratiemanager/ETL ontwikkelaar is het Enabling team, maar het werk raakt aan vrijwel alle DataFabriek teams.


Je kernactiviteiten in deze fase van het project zijn:

 

Releasemanagement

Opzetten en uitvoeren van releasemanagement voor alle andere DataFabriek teams in nauwe samenwerking met de lijn/beheerorganisatie.

·        Onder functionele sturing van de releasemanager zorgdragen voor het releasemanagement.

·        Afstemming over de releasestrategie en planning releases, vanuit het programma maar ook in relatie tot de lijn/beheerorganisatie.

·        Afstemming met de lijn/beheerorganisatie over oplevering releases.

·        Inhoudelijke samenstelling releases inclusief releasedocumentatie.

·        Releasemanagement door de OTAP straat.

·        Definiëren en/of verfijnen van de UWV (ITIL)standaarden/best practices rondom releasemanagement.

 

Configuratiemanagement

·        Beheer Configuration items (CI’s) in UWV systemen (tot overdracht aan beheer).

·        Inrichten/verbeteren configuratiemanagement.

·        Inrichten/verbeteren versiebeheer.

·        Kennisdeling configuratiemanagement.

·        Onderzoeken mogelijkheden continuous integration.

·        Onderzoeken mogelijkheden continuous delivery.

 

Software ontwikkeling

Ontwerpen, bouwen en onderhouden van de ETL processen:

·        Doorontwikkelen/aanpassen ETL-processen voor het verwerken van data in de bronzone van het DIM (‘de harnassen’).

·        Ontwerpen/ bouwen/ onderhouden van ETL-processen voor het beschikbaar maken van data voor eindgebruikers in de integratie- en bedrijfszone van het DIM.

·        Ontwerpen/ bouwen ETL processen voor het deleten van data uit het DIM in het kader van Data Lifecycle Management (DLM).

·        Documenteren van de ETL-processen en data modellen maken en deze onderhouden.

·        Ondersteunen van beheerders bij oplossen van incidenten rondom het ETL-proces.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 29 november 2021, voor 16.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor Techniek