Titel

Technisch Applicatiebeheerder

Organisatie

AFM te Amsterdam

Achtergrond opdracht

Als Technisch Applicatiebeheerder ben jij het eerste aanspreekpunt voor een breed portfolio van complexe maatwerkapplicaties / applicatieve diensten die de toezichttaak van de AFM ondersteunen.

In je rol als technisch applicatiebeheerder weet jij met jouw applicatiebeheer en Microsoft ervaring de vertaling van gebruikers wensen naar (technische) oplossingen te maken. Daarvoor beheer je de omgeving en wijzigingen en breng je deze naar productie (Change- en Releaseproces). Ook verleen je 2e/3e lijns gebruikersondersteuning door het verhelpen van storingen en het oplossen van problemen (Incident- en Probleemproces). Dit doe je samen met collega applicatiebeheerders waarmee je een team vormt.

Je bewaakt de (technische) beschikbaarheid en de beheerinrichting van applicaties volgens de afspraken, stelt technische beheerhandleidingen op en onderhoudt deze. Ook het opstellen en beoordelen van technische en functionele vraagstukken behoort tot jouw verantwoordelijkheid. 

Vanzelfsprekend kijk je verder dan adhoc oplossingen: Je signaleert en analyseert mogelijke verbeteringen van applicaties en processen en je adviseert het management hierover. Ook denk je mee over manieren om het dienstverleningsniveau van de afdeling verder te verbeteren.

Functie eisen

  • Ervaring met (maatwerk) Microsoft oplossingen
  • Minimaal HBO werk- en denkniveau
  • Minimaal 3 jaar ervaring in applicatiebeheer/applicatiemanagement, waarbij je kennis en ervaring hebt opgedaan met:
  • Procesmatig / projectmatig werken (ITIL, Prince 2) Beheer van (maatwerk) applicaties gemaakt met Microsoft oplossingen (denk daarbij aan ASP.NET, CRM Dynamics. Sharepoint, SQL server en BizTalk)
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden
  • Teamplayer.

Gerelateerde opdrachten

Voor Database management