Titel

Technisch Applicatie Consultant

Organisatie

Het bedrijf verzorgt de distributie van energie in een derde van Nederland.


Let op!

- Er kan gevraagd worden om een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). De kosten voor de aanvraag van een VOG zijn voor de kandidaten zelf.

- De opdrachtgever stuurt aan op het ‘bring your own device’ principe!

- Een screening kan onderdeel van de procedure zijn.

Achtergrond opdracht

DevOps Engineer Dynamo Team / Marktrollenteam.


Met de energietransitie in volle gang raakt het elektriciteitsnet voller en voller en gaan uitbreidingen van het net niet altijd snel genoeg. Omdat we op korte termijn wel meer klanten, elektrisch vervoer, zonnepanelen en windmolens willen aansluiten, zullen we slimmer met de netbelasting om moeten gaan.

 

Het ‘marktrollenteam’ bouwt aan applicaties die de handel en afrekening verzorgen van congestiemanagement. Dit houdt in dat als er overbelasting op het net wordt verwacht, we een marktuitvraag doen om meer of juist minder elektriciteit af te nemen of terug te leveren. Erg belangrijk dus, omdat dit voorkomt dat bedrijven niet aangesloten kunnen worden op het net of niet kunnen uitbreiden. Ook voorkomt het dat duurzame opwek niet kan worden aangesloten. Zo creëren we meer ruimte op het elektriciteitsnet, houden we vaart in de energietransitie en voorkomen we storingen.

 

Het marktrollenteam is een klein (internationaal) scrumteam met een startupcultuur, binnen groot een bedrijf. Het team vormt een belangrijke schakel in congestiemanagement bij Lde opdrachtgever. Met onze producten verbinden we interne prognoses met externe klanten en marktoplossingen.

 

Heb jij affiniteit met de energietransitie en duurzaamheid én ben je een developer met een DevOps mindset? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Applicaties zijn geschreven in Kotlin en maken gebruik van CouchDB. De applicaties draaien in een Kubernetes cluster op OpenShift. Ze sluiten aan op verschillende APIs van landelijke systemen voor congestiemanegement en prognoses.

Functie eisen

In ons team zijn we op zoek naar een devops engineer met de volgende vaardigheden:


 • Kennis van Linux en networking/security, o.a. op het gebied van authenticatiemethoden zoals Mutual TLS en OAuth 2.0
 • Ervaring met container-orchestratieplatformen (bij voorkeur Kubernetes en/of OpenShift)
 • Ervaring met Infrastructure as code
 • Back-end development ervaring in Java 11+ of Kotlin
 • Ervaring met Spring (Boot)

 

Positie-eigenschappen:

 • Het team bevat momenteel een aantal Java developers, en een part-time Linux/Cloud-engineer
 • Team dat veel bezig is met integraties tussen verschillende applicaties dat vooral wat extra mankracht kan gebruiken op het infrastructuur vlak
 • Mogelijkheid om volledig op integraties te focussen, of optioneel om mee te werken bij de andere aspecten van applicatiedevelopment en infrastructuur (o.a. met Java & Kotlin)
 • Binnen het team is de vrijheid om tot de juiste oplossing te komen, en ook het mandaat om dit zo uit te voeren (uiteraard in overleg met de Product Owner)


Persooneigenschappen:

 • Iemand die goed kan schakelen met andere experts, om zowel binnen als buiten het bedrijf integraties van systemen te realiseren
 • Iemand die niet bang is om kritiek te geven op de huidige inrichting en met betere alternatieven te komen
 • Iemand die graag samenwerkt, maar ook autonoom aan de slag kan en niet bang is om vragen te stellen wanneer nodig

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 24 november 2020, 10.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.


De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support