Titel

Teamleider Engineering a.i.

Organisatie

De opdrachtgever is een regionale Nederlandse Netbeheerder die voornamelijk in de Randstad opereert. De opdrachtgever is verantwoordelijk voor het transport van elektriciteit en gas naar circa 2 miljoen huishoudens en industriële klanten.


Let op!

- Er kan gevraagd worden om een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). De kosten voor de aanvraag van een VOG zijn voor de kandidaten zelf.

- De opdrachtgever stuurt aan op het ‘bring your own device’ principe. De opdrachtgever verzoekt de externe medewerker gebruik te maken van een eigen mobiele telefoon en/of laptop.’

- Een screening kan onderdeel van de procedure zijn.

Achtergrond opdracht

Dit ga je doen 

Wat is er voor nodig om wijken en gemeenten de overstap van aardgas naar elektriciteit te maken? Hoe borgen we power quality in de oudere wijken van ons verzorgingsgebied, terwijl decentrale opwek en opslag van elektriciteit een grote vlucht neemt? Een greep van vraagstukken met betrekking tot de energietransitie. Door de energietransitie komt er namelijk meer werk op ons af dan ooit. En daar speel jij als teamleider netwerkontwikkeling binnen de afdeling Asset Management een grote rol in. Jij coacht de collega’s die verantwoordelijk zijn voor de netplanning en investeringskeuzes in het elektranet. Je zorgt dat ze zich ontwikkelen en je samen stappen zet. Samen binnen het team maar ook met interne en externe stakeholders. Daarbij combineer je naast je coachende vaardigheden ook je kennis en ervaring op het gebied van elektrotechniek, bedrijfseconomie en bedrijfskunde. Mooi toch? Je levert een proactieve bijdrage aan de strategie van de afdeling en het bedrijf. Je voert regie op het netwerk. Dat doe je onder andere door het sturen op de beschikbaarheid van transportcapaciteit en de netverbeteringen t.b.v. instandhouding. Je bent verantwoordelijk voor de lange termijn netplanning, investeringen en het inrichten, vertalen en implementeren van een lange termijn opdrachtgeverschap, zowel binnen als buiten het bedrijf. Je stuurt op het 5 jaar investeringsportfolio (binnen budget, scope, timing en technische beleid). Dat bestaat uit zowel klant als onderhoud gedreven investeringen. Hiervoor werk je intensief samen met de afdeling Klant en Markt voor prognoses en verkrijgen van zekerheden t.b.v. investeringen. De realisatie van het plan is een verantwoordelijkheid van de interne afdelingen projecten en uitvoering. Zij voeren regie over de projecten. Samen stem je de voortgang en verbetertrajecten af gericht op efficiency, voorspelbaarheid en kwaliteit. Jij gelooft in de noodzaak van een goede samenwerking binnen en tussen afdelingen en weet van daaruit ook samen resultaten te behalen.


Jouw sterke punten/Worden wij blij van

Asset management, duurzaamheid en projectmatig werken zijn je niet vreemd. Je bent een denker en een doener. Jij bent goed in staat om jezelf op verschillende niveaus succesvol te bewegen en te communiceren. Je haalt verder plezier en voldoening uit het coachen. Je bent daarin in staat om het team ruimte te geven zelfstandig te opereren, maar ook richting te geven door duidelijk en consequent handelen. Richting geven is dan ook niet nieuw voor je. Je hebt een passie voor techniek en innovatie. Wat jou verder onze nieuwe verbindende teamleider netwerkontwikkeling maakt? Wat jou verder misschien wel onze nieuwe Teamleider Netwerkontwikkeling a.i. maakt?

Functie eisen

 • Minimaal een WO afgeronde opleiding op het vlak van elektrotechniek, energietechniek.
 • Je hebt ervaring in een rol waar je je bezig houdt met asset management gerelateerde vraagstukken op het gebied van middenspanning en hoogspanning.
 • Je bent toe aan een volgende stap op het gebied van inhoudelijke technische kennis en leidinggeven.
 • Je beschikt over zeer goede communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk) in het Nederlands.
 • Je bent van nature een verbinder met daadkracht: je weet stakeholders en het team samen te brengen, te enthousiasmeren en te motiveren en met elkaar tot een gedragen resultaat te komen.
 • Kandidaat dient de Nederlandse taal machtig te zijn in woord en geschrift


De kandidaat beschikt over onderstaande competenties. Deze kunnen worden getoetst in een gesprek met de opdrachtgever.

 • Goed kunnen plannen
 • Verantwoordelijkheidsgevoel
 • Flexibele instelling
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Resultaatgericht
 • Proactief
 • Luistervaardig
 • Samenwerken
 • Teambuilding
 • Sturen/leidinggeven

Opdracht informatie

Interesse? Reageer dan vóór 27 maart 2020, 12.00 uur met een recent cv, motivatie, minimaal 2 referenties, beschikbaarheid en het uurtarief (incl. reis-, verblijfs-, parkeer- en kosten gebruik eigen mobiele telefoon en/laptop, exclusief BTW). CV alleen Nederlandstalig in WORD-format (max. 5 pagina's). Let opVacature kan mogelijk eerder van de website verdwijnen bij het vinden van een passende kandidaat.


Let op:

 1. Indien er sprake is van detachering (geen deta-vast): Na 1040 uur kan de kandidaat eventueel kosteloos worden overgenomen door de opdrachtgever
 2. Indien je als ZZP’er interesse hebt in de opdracht, dien je minimaal 3 maanden beschikbaar te zijn. De opdrachttermijn is afhankelijk van wanneer de opdrachtgever de functie heeft ingevuld voor een vaste positie.
 3. Eventuele intakegesprekken zullen plaats vinden in de week van 30 maart. Zorg ervoor dat je beschikbaar bent, omdat de gesprekken niet op een ander moment plaats zullen vinden.
 4. De opdracht leent zich voor 32 of 40 uur per week.


Deze klant beschikt niet over eigen parkeergelegenheid, er dient gebruikte worden gemaakt van openbare parkeergarages in de omgeving. Parkeerkosten kunnen niet achteraf gedeclareerd worden. Daarentegen zijn de Openbaar vervoer voorzieningen wel heel goed.

Gerelateerde opdrachten

Voor Overig