Titel

Systeem Beheerder

Organisatie

DICTU levert ICT en digitale diensten voor Ministerie EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatie doelen van haar opdracht gevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.

Meer informatie vindt u op https://www.dictu.nl

Functie eisen

 • Minimaal 5 jaar HBO-Werk- en denk niveau
 • Minimaal 4 jaar gedegen kennis van Microsoft PowerShell, Windows (group policies), Windows Server 2016 of hoger, Windows 10. Jehebt ervaring in het automatiseren van wensen en werkzaamheden middels PowerShell. Device uitrol, Lifecycle management, task sequences en driver beheer zijn bekende zaken waarmee je uit de voeten kan en graag aan werkt.Kennis en ervaring met Microsoft Windows Server (2019)Kennis en ervaring met Skype for Business Kennis en ervaring met Exchange 2016Kennis en ervaring met Teams
 • Minimaal 3 jaar ervaring met werken binnen de Nederlandse overheid, bij voorkeur DICTU / DUO
 • Minimaal 2 jaar ervaring met Azure/Cloud toepassingen
 • Voor deze werkzaamheden zoeken we: Hoogwaardige kennis van automatiseringstechnieken en infrastructurenMondelingen en klantgerichte vaardighedenhoogwaardige kennis van architectuur van omgevingen waaronder ook de Microsoft Azure omgeving / Skype for Business / Teams/Exchange omgeving en Hybride technologieën
 • Cloud technieken
 • Microsoft certified
 • Kennis van Skype for Business / Teams/Azure / Exchange / Hybride


Wensen:

 • Kan goed organiseren en structureren / houd het overzicht
 • Heeft een goed conceptueel vermogen
 • Werken in de DEVOPS / scrum omgeving
 • Kennis van Topdesk, Jira is een pré
 • Kennis van public key infrastructure (PKI), Windows PowerShell en Windows Server rollen en services


Competenties:

 • Toegewijd aan het leveren van kwaliteit
 • Zelfstandig en pro-actief
 • Resultaatgericht en pragmatisch
 • Communicatief vaardig
 • Hoog probleem oplossend vermogen
 • Samenwerken

Achtergrond opdracht

Verantwoordelijk voor het oplossen van incidenten en problems op basis dienstverlening Microsoft producten zoals Skype for Business, Exchange, Azure, Teams; Bijwerken incident en change mngmnt systeem Topdesk;Onderhoudt contacten met klanten en dienstverlening vanuit DICTU;Onderhoudt documentatie (technisch en functioneel);Stemt af met betrokken teams;In staat Hoogwaardige technische projectmatige werkzaamheden uit te voeren voor onderhoud aan de basis systemen van de werkplek waaronder Azure,Sharepoint, Exchange en de mogelijke migratie naar Cloud/on-prem Hybride combinaties.Meedraaien in een beschikbaarheids en bereikbaarheidsdienst.


Achtergrond opdracht:

Team Werkplekdiensten levert diensten op het gebied van werkplekomgevingen en aanverwante zaken aan de klanten van DICTU. We bestaan uit circa 45 collega’s gegroepeerd rond diverse expertises: front-end/user experience, basisdienstverlening, quality assurance, packagedienstverlening en ondersteunende taken. DICTU beheert voor haar klanten/diensten ongeveer 15.000 werkplekken waarbij de infrastructuur van de werkplek omgeving on-premise staat.Toelichting van de omgeving:DICTU heeft een grote verscheidenheid aan infrastructuren en type werkplekken met een groot aantal applicaties en koppelingen met business applicaties. DICTU draagt zorg voor het beheren van de omgevingen en de verschillende verbindingen naar mobiele apparaten en een samenwerking met de aanleverende en ontvangende diensten.De gevraagde medewerker dient zelfstandig zorg te kunnen dragen voor het doorontwikkelen van diensten, herstel van Incidenten (3e lijn) op de totale werkplek infrastructuur en houdt onderling contact met de betrokken dev ops engineers in de 3e lijn van de andere onderdelen. De DICTU organisatie is bezig met een kanteling naar de publieke cloud van Microsoft en heeft uitdagingen voor het verwezenlijken van een juiste integratie van cloud technieken met on-premise technieken. Ook daar worden de 3e lijns medewerkers voor ingezet. Gebruik van hoogwaardige kennis voor het behalen van de gevraagde technische doelen/uitdagingen.

Opdracht informatie

Toelichtig standplaats:

Het team komt meermaals per week samen in Den Haag.


Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 12 mei 2022, voor 17.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

 

Let op: De aanvraag betreft een ondersteunde rol en volgt instructies op van leidinggevende. Dit past niet binnen de wet DBA. Hierdoor is het niet mogelijk om ZZP'ers te contracteren. Eventueel geïnteresseerde ZZP'ers kunnen zich op detacheringsbasis (= in loondienst) laten aanbieden door De Staffing Groep. Voor vragen over deze procedure kunt u contact opnemen met Daniël Saija.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support