Titel

Supply Chain Engineer

Organisatie

Hightech manufacturer of printers.

Achtergrond opdracht

In deze rol ben je verantwoordelijk voor de performance en voorraden van Service Parts binnen de EMEA regio. Je bent tot aan de service techneuten actief bezig met het optimaliseren van voorraden en beschikbaarheid van onderdelen voor de klanten. Met een continue veranderende en onvoorspelbare vraag weet jij optimale voorraden en beschikbaarheid van producten te garanderen en kom je met slimme verbetermogelijkheden. Je bent continu bezig met het analyseren van de huidige logistieke processen en indien nodig maak je het proces effectiever en efficiënter.

Je bent medeverantwoordelijk voor de forecasting, planning, voorraadhoogtes, beschikbaarheid en de tijdige levering van service parts. Jij staat voor een goede planning en organisatie en zorgt ervoor dat afgesproken doelstellingen op korte en lange termijn worden gehaald. Je hebt veel contact met collega’s van de afdelingen Supply Chain Management, Inkoop, Productie en Service en incidenteel ook met externe leveranciers.

Tot je verantwoordelijkheden behoren onder andere:

 • Beheren van Min / Max settings voor de voorraad van techneuten, Quick Response Stocks en customer stocks
 • Analyseren van verbruiken om te bepalen welke items waar op voorraad dienen te liggen
 • Voorstellen voor aanpassingen van voorraad opstellen (aanpassing op min/max settings)
 • Feedback vanuit de techneuten op deze voorstellen analyseren
 • Analyseren van de voorraden in de keten
 • Het terughalen van overstock coördineren
 • Phase-in / Phase-out process van spare parts coördineren


Afdeling

De afdeling Service Parts Planning is verantwoordelijk voor het beschikbaar hebben en houden van de voorraden van Service Parts & Expendables wereldwijd, gedurende de life-cycle van de producten in het veld. Je werkt veel samen met de andere Supply Chain afdelingen binnen CPP, die onder meer verantwoordelijk zijn voor inbound en outbound supply chain van onderdelen, materialen en grondstoffen voor printsystemen en inkten. In deze rol ben je verantwoordelijk voor de processen binnen EMEA, dit is een relatief nieuwe verantwoordelijkheid binnen de afdeling, waardoor het belangrijk is dat je snel kennis op doet en mede vorm kan geven aan de werkzaamheden

Functie eisen

Wij zijn op zoek naar een zelfstartend persoon. Iemand met organisatorische en analytische vaardigheden die hem/haar in staat stellen om tijdig knelpunten te signaleren, de juiste collega's bij te schakelen, oplossingen te bespreken en deze door te voeren. Verder herken je jezelf in de volgende functie-eisen:

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding Logistiek, Technische Bedrijfskunde of vergelijkbaar.
 • Minimaal 5 jaar relevantie werkervaring opgedaan op het gebied van voorraadbeheersing, productieplanning, logistieke projecten, of supply chain optimalisatie. Ervaring met service parts logistiek is een plus.
 • Aantoonbare kennis van Excel, SAP, Oracle en Business Warehouse is een pre.
 • Je bent op zoek naar een internationale organisatie, met complexe logistieke uitdagingen en een omgeving waar je wordt uitgedaagd om logistieke oplossingen te realiseren.
 • Je bent proactief, sterk in het samenwerken met verschillende partijen, je weet eenvoudig verbanden te leggen en bent in staat anderen te overtuigen met jouw sterke communicatieve vaardigheden.
 • Ook ben je een enthousiaste, gedreven teamplayer met sterke organisatorische vaardigheden, die het overzicht houdt en gaat voor resultaat.
 • Je bent zelfstartend, kan omgaan met onzekerheid en je baant je een weg door onduidelijkheid
 • Uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift. Beheersing van de Duitse taal is een plus.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons uiterlijk 21 januari 2021, voor 16.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.


De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support