Titel

Sr. .NET ontwikkelaar 2 FTE

Organisatie

Het Ministerie van Economische zaken staat voor een duurzaam ondernemend Nederland. We zetten ons in voor een uitstekend ondernemersklimaat en een sterke internationale concurrentiepositie. Door de juiste randvoorwaarden te creëren en door ondernemers de ruimte te geven om te vernieuwen en te groeien. Door aandacht te hebben voor onze natuur en leefomgeving. Door samenwerking te stimuleren tussen onderzoekers en ondernemers. Zo bouwen we onze topposities in landbouw, industrie, diensten en energie verder uit en investeren we in een krachtig en duurzaam Nederland.


DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZ en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatie doelen van haar opdracht gevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.

Meer informatie vindt u op https://www.dictu.nl

Achtergrond opdracht

We zijn op zoek naar een senior .NET ontwikkelaar. We willen een klein team van vier ontwikkelaars en twee testers opzetten voor een tweetal projecten die parallel lopen. We werken volgens agile/scrum aan het realiseren en uitbreiden van een tweetal ICT systemen, te weten de grondstofscanner en een STAM Viewer als onderdeel van het digitale stelsel van de Omgevingswet. We verwachten dat een van de ontwikkelaars of testers de rol van Scrum master vervult.


De ontwikkelaar zal met de solution architect en de andere ontwikkelaar(s) werken aan refinement, ontwerp, planning en realisatie van de functionele wensen van de business (product owner). De dagelijkse werkzaamheden zijn het ontwerpen en ontwikkelen van software. We verwachten dat de teamleden gebruik maken van een eigen ontwikkel- en testomgeving.


De locatie van de werkzaamheden is Den Haag (Min EZK).


Achtergrond opdracht

De grondstofscanner (www.grondstofscanner.nl) is een bestaande website voor het bedrijfsleven. De komende tijd zal deze flink worden uitgebreid met nieuwe inhoud en functionaliteit.Voor de Omgevingswet zal een nieuw Rijksbreed Omgevingsloket worden geopend waar aanvragen en meldingen kunnen worden ingediend. Om daze aanvragen te ontvangen van het Omgevingsloket zal voor EZK/LNV een koppeling worden gerealiseerd.


Voor deze koppeling moet een frontend worden gebouwd t.b.v. eindgebruikers en functioneel beheer.

Functie eisen

 • Minimaal 5 jaar een HBO/WO werk- en denkniveau en bij voorkeur een diploma in een voor de functie relevante richting.
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de ontwikkeling van complexe webgebaseerde en service georiënteerde enterprisesystemen.
 • Minimaal 5 jaar zeer ervaren ontwikkelaar op het .Net Framework en hebt ruime kennis van en ervaring met Microsoft-technologieën zoals ASP.Net, C#.Net, .Net Framework, Visual Studio en SQL-Server en met ontwikkelprocessen zoals Scrum, Agile en TDD.

Minimaal 3 jaar:

 • Je kan met de solution architect sparren en de architecturele oplossingen en richtlijnen vertalen naar technische oplossingen.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in het geven van inhoudelijke richting en sturing aan ontwikkelteams.Je hebt aantoonbare ervaring in het werken met kwaliteitsnormen voor code zoals coderingsrichtlijnen, unittests, etc.
 • Je kunt aanpassingen in de (instellingen van de) middleware (IIS, database) bedenken en realiseren.

Wens

 • Analytisch denkvermogen
 • Klantgericht, kan complexe technische oplossingen vertalen naar voor de business begrijpelijke taal.
 • Teamspeler die ook zelfstandig zijn werk kan plannen en uitvoeren
 • Je hebt aantoonbaar ervaring met authenticatie en autorisatie mechanismes zoals eHerkenning en DigiD.
 • Kennis van en ervaring met UX design
 • Ervaring als Scrum Master

Gerelateerde opdrachten

Voor Software Development