Titel

Solutions architect Data

Organisatie

Onderwijs

Functie eisen

Dit zoeken wij in jou

Je bent afgestudeerd in een IT-gerelateerde opleiding zoals technische bedrijfskunde of bedrijfskundige informatica (hbo, wo). Je hebt ruime ervaring met UML, ERD, Archimate en datamodellering. Het is een pré als je Archimate en TOGAF gecertificeerd bent. Daarnaast beschik je over uitgebreide kennis en ervaring over het hanteren van architectuurmethoden en -technieken zoals TOGAF of Dynamische architectuur (DYA) en het uitwerken van modellen in Archimate. Je beschikt over uitstekkende adviesvaardigheden op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Je bent communicatief vaardig en in staat met architecten, stakeholders, projectleiders, analisten en IT-ers te overleggen en de interne collega's te coachen op vakinhoud. Je werkt nauwkeurig en weet de balans te vinden tussen detailproduct en oplossing. ‘Just in time, just enough’. Tot slot ben je sterk analytisch en flexibel, resultaatgericht en in staat met creatieve oplossingen te komen. 

Achtergrond opdracht

Wat je gaat doen

  • Op basis van de veranderbehoeftes creëer jij inzicht en overzicht door architectuuruitwerkingen te maken die aangegeven waar in de architectuur de verandering impact heeft. Je creëert deze inzichten door zelfstandig architectuurmodellen uit te werken en uit te dragen naar betrokken stakeholders.
  • Op basis van een beschrijving van bedrijfsprocessen en gedocumenteerde behoeftes en vraagstukken ben je in staat deze door te vertalen naar een effectieve solution.
  • Je bent verantwoordelijk voor het creëren, uitwerken en uitdragen van architectuurmodellen en medeverantwoordelijk voor de succesvolle implementatie van de solutions.
  • Je werkt architectuurmodellen uit die aansluiten op de wensen en eisen van de opdrachtgever en die voldoen aan de relevante architectuurkaders van de Domein- en Enterprise Architectuur. Deze modellen beschrijven de solution waarbij je scherp kijkt naar samenhang, robuustheid en herbruikbaarheid van reeds aanwezige componenten.
  • Je bent de verbindende factor tussen de IT teams, business en architectuur.
  • Je zorgt voor het ordenen, bijhouden en rapporteren van architectuurproducten zodat het project volledig en nauwkeurig kan worden overgedragen aan de opdrachtgever, domeinarchitect(en) en staande organisatie.
  • Je creëert inzicht voor de domeinarchitecten en enterprise architect waar nog aandachtsgebieden liggen en adviseert hoe hier verder invulling aan gegeven kan worden.
  • Je bent de solution architect die als specialist fungeert op het domein Data (BI & analytics).
  • Je adviseert over en beantwoordt technische vragen van (managers en medewerkers van) de opdrachtgever en je waarborgt de inhoudelijke kwaliteit van de oplossing.
  • Door de verschillende stakeholders vroegtijdig te betrekken en te communiceren over de oplossing, kan onze klant proactief handelen en vertraging in het proces voorkomen. Naast het schetsen van een oplossing, waarborg je als solution architect de haalbaarheid van de oplossing. 


Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons  je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

 

De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support