Titel

Solution Architect

Organisatie

Belastingdienst te Utrecht

Functie eisen

  • Kennis van TOGAF, Archimate;
  • Minimaal 3 jaar HBO werk -en denkniveau;

Wensen

  • Kennis van actuele ontwikkelingen, zoals microservices, containertechnologie, bouwblokken en development pipelines;
  • Ervaring met SAS en/of Teradata infrastructuur;
  • Ervaring als solution architect in een overheidsorganisatie.

Achtergrond opdracht

Binnen het domein Analytics in de Belastingdienst is er een transitie gaande van werkwijze en platform. Voor de uitwerking en vertaling van gebruikerswensen enerzijds en de bestuurlijke visie van de IT-aanpassingen anderzijds, vorm jij een belangrijke schakel. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de architectuur voor een solution. Deze solution positioneer je als onderdeel van het gehele domein Analytics. Je bent een sparringspartner voor de domeinarchitect, het IV team, de productmanagers en de eindgebruiker.

Achtergrond opdracht

Over A3V

Onze maatschappij verandert snel. Daar hebben we uiteraard ook binnen de Belastingdienst mee te maken. Wetgeving en technologie zijn in beweging. De informatievoorziening speelt hier al volop op in. Advanced analytics neemt daarin een steeds belangrijkere positie in: door big data verantwoord in te zetten wordt slim en wendbaar werken mogelijk, terwijl de vrijwillige naleving van burgers en bedrijven centraal staat. Om te zorgen dat analytics deze belofte blijft waarmaken, werkt de Belastingdienst aan de implementatie en doorontwikkeling van een nieuw analytics platform door middel van het programma Analytics Veilig, Vertrouwd en Vernieuwend (A3V), dat meteen de KPI’s verwoordt. Het platform stelt de medewerkers van verschillende dienstonderdelen in staat analytics verantwoord in te zetten om een belangrijke bijdrage te leveren aan de Belastingdienst van de toekomst.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 14 maart 2021, voor 17.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.


  • De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.
  • De werkzaamheden kunnen eventueel vanuit huis worden uitgevoerd.
  • Let op: Op deze aanvraag mogen helaas geen ZZP'ers worden aangeboden.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Architecture