Titel

Solution architect

Organisatie

UWV te Amsterdam


Let op: CV volledig in het Nederlands (maximaal 7 pagina’s).

Achtergrond opdracht

BKWI biedt elektronische voorzieningen waarmee haar gezamenlijke opdrachtgevers (UWV, SVB en de gemeenten) gegevens van en over hun klanten snel, veilig en makkelijk met elkaar kunnen delen ten behoeve van de aan hen opgedragen wettelijke taken. BKWI ontwikkelt, exploiteert en beheert voor deze overheidsorganisaties de in de wet verankerde gemeenschappelijke elektronische voorzieningen en de daarvoor benodigde afspraken. BKWI heeft als intermediair een bemiddelende rol binnen de keten van werk en inkomen.


Functie:

De solution en projectarchitect heeft de blik meer naar binnen, volgt de ontwikkelingen in vakgebied en de suwi-keten. Hij is verantwoordelijk voor de suwinet solution architectuur, de verschillende projectarchitecturen en de naleving daarvan binnen BKWI.

De solution en projectarchitect neemt deel binnen de diverse projecten binnen BKWI als projectarchitect waar hij de oplossingen definieert, en controleert dat zaken conform de product en ketenarchitectuur worden gerealiseerd. Hij is meer met de techniek van de oplossingen bezig en zorgt dat de voorzieningen niet alleen technisch voldoen aan best-practices en de laatste stand der techniek, maar ook dat ze voldoen aan de kaders en richtlijnen die door (of samen met) de collega worden opgesteld. Zijn focus is sterker op de techniek en de kwaliteit van de informatievoorziening zelf. Hij staat daarbij met beide benen in de uitvoering van BKWI en houd voeling met de haalbaarheid en wenselijkheid van ontwikkelingen.

De solution en projectarchitect voert de functie solistisch uit.

De solution en project architect werkt intensief met de enterprise en lead architect en andere directe collega’s (e.g. relatiebeheerder, productbeheer, beleidsadviseurs) zodat iedereen passend is geïnformeerd en continuïteit is gewaarborgd (geen single-point of succes).


Doel van de functie:

De solution en project architect is verantwoordelijk voor het vanuit de SUWI ketenarchitectuur en architecturen uit aanpalende domeinen formuleren, onderhouden, implementeren en naleven van de Suwinet architectuur alsmede het formuleren van project en BKWI-brede, richtinggevende alternatieven en oplossingen

Functie eisen

  • Afgeronde academische opleiding (Informatica of Informatiekunde);
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als Architect in de afgelopen 7 jaar;
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in diverse vakgebieden van de ICT (Beheer, Ontwikkeling en Projectleiding) in de afgelopen 5 jaar;
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met IT-architectuur in de publieke sector in de afgelopen 5 jaar;
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met Solution- en Projectarchitectuurtrajecten in de afgelopen 5 jaar;
  • Ervaring met Agile / SCRUM-ontwikkelmethodiek in de afgelopen 2 jaar.
  • Het CV moet volledig in het Nederlands zijn en maximaal 7 pagina's

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Architecture