Titel

SharePoint Online Specialist

Organisatie

Het bedrijf verzorgt de distributie van energie in een derde van Nederland.


Let op!

- Er kan gevraagd worden om een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). De kosten voor de aanvraag van een VOG zijn voor de kandidaten zelf.

- De opdrachtgever stuurt aan op het ‘bring your own device’ principe!

- Een screening kan onderdeel van de procedure zijn.

Achtergrond opdracht

Jouw energie

Snap jij wat het belang is van een juiste positionering van de Microsoft 365 suite en ken je de voordelen van een goede inrichting van Sharepoint online? Het jij ervaring met het uitrollen van Sharepoint online in (middel)grote organisaties en ken je ook de (compliance) risico’s en valkuilen? Dan hebben wij een hele mooie uitdaging voor jou in het verschiet!


Het bedrijf staat aan de vooravond van de implementatie van Sharepoint online, na een succesvolle migratie van Exchange online, de uitrol van Microsoft Teams en OneDrive. Hiervoor moet nog veel gebeuren, te beginnen met het vaststellen van de positionering van Sharepoint online. Ook dient de governance nog te worden ingericht, alsmede het target operating model, conform Alliander beleid. Op basis daarvan zal de dienst volledig moeten worden ingericht en geimplementeerd. Tot slot dient er ook kennisoverdracht plaats te vinden naar het operationele team


Werkinhoud

Bij het bedrijf wordt er een onderscheid gemaakt tussen waar je bent georganiseerd en waar je werkt. Alle mensen zijn organiek georganiseerd in chapters, maar voeren werkzaamheden uit in scrumteams binnen een waardeketen of in het platformdomein.


Ook jij zit straks organiek in een chapter, namelijk het chapter Customizing & Configuration. Op frequente basis zul je contact hebben met je chapterlead en je chapter collegae. Hiermee willen we een continious learning cultuur met elkaar creëren. Het chapter Customizing & Configuration is gericht op SAP, OpenText Content Server, StreamServe, Click en Identity en Access Management.


In een scrumteam binnen een waardeketen lever je op direct wijze waarde aan de operationele businessprocessen. Ben je werkzaam in een platformteam dan betekent dit dat je een generiek product of generieke dienst levert richting één of meerdere waardeketens of andere teams in het platformdomein. Het platformteam Enterprise Information Services is verantwoordelijk de informatievoorziening van met name ongestructureerde informatie binnen Alliander. In deze hoedanigheid is het team verantwoordelijk voor het technisch en functioneel beheer van het huidige document management systeem, de wiki, het digitaal archief en Sharepoint online.

Functie eisen

Als Sharepoint online specialist heb je een sterke visie met betrekking tot de inrichting van Sharepoint online. Je weet welke uitdagingen er spelen bij de inrichting en de implementatie en kent de valkuilen. Met deze kennis, jouw overtuigingskracht en goede communicatieve skills, weet je de organisatie mee te nemen en een toekomst vaste implementatie te realiseren van Sharepoint online.


Verder breng je het volgende mee:

 • HBO/WO denk- en werkniveau;
 • Minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van EIM en Sharepoint (online) in een lead rol;
 • Aantoonbare ervaring in het werken op het snijvlak van business en IT;
 • Kennis en ervaring met het werken in een (geschaalde) agile omgeving;
 • Diepgaande kennis en ervaring betreffende cross organizational & external sharing en rechtenstructuren;
 • Kennis en ervaring in powershell scripting en tevens beschikbaar hebben van in de basis benodigde powershell scripting;
 • Ervaring in het samenstellen van migratiebatches, met alle afhankelijkheden, issues en workarounds daarbij;
 • Diepgaande kennis en ervaring van Microsoft 365 in het algemeen.

Vereiste competenties:

 • Communicatief vaardig op managementniveau
 • Teamspeler
 • Ruim oplossend vermogen
 • Senioriteit en in staat anderen op sleeptouw te nemen en aan te sturen
 • First time right mindset

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons asap je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support