Titel

SharePoint 2010 Specialist (ANR-15270)

Organisatie

Energie

Achtergrond opdracht

Inleiding afdeling en/of project:

Binnen de klant wordt SharePoint ingezet voor applicaties, documentenbeheer en als samenwerkingsplatform. Hiervoor gebruiken wij meerdere SharePoint Platformen: SharePoint 2010, 2013 en SharePoint Online. In 2018 migreren wij de huidige SharePoint 2010 omgeving deels naar SharePoint Online en deels naar SharePoint 2013. De SharePoint 2010 omgeving zal gedurende het jaar kleiner in omvang worden, terwijl het gebruik van SharePoint Online en de Office 365 omgeving toeneemt binnen de klant. Deze toename wordt veroorzaakt door het Generieke DOX project, dat een nieuwe samenwerkingsomgeving (mbv SharePoint online) introduceert. Meerdere migratoren pakken ism de organisatie verschillende onderdelen op en begeleiden de data van die onderdelen naar de nieuwe omgeving. Binnen het team werk je samen met 22 anderen; SharePoint specialisten, functioneel beheerders, technisch beheerders, developers, platformbeheerders, adoptoren en testers.
 
De taak binnen de klant omvat:
Als SharePoint Specialist ben je mede-verantwoordelijk voor het overzetten van de oude omgevingen naar het nieuwe samenwerkingsplatform: DOX. Qua oude omgeving kun je denken aan SharePoint 2010, FileShares en verschillende third-party Cloud opslag locaties. Je begeleidt de (interne) klant (Key-user) naar de nieuwe omgeving. Je neemt verantwoordelijkheid voor specifieke onderdelen en zorgt dat de data belandt op de juiste plek binnen het nieuwe samenwerkingsplatform. Je analyseert de oude omgeving en bedenkt oplossingen hoe dat op de nieuwe samenwerkingsomgeving op een zo standaard mogelijk manier neer gezet kan worden. Je houdt van structuur en vind het prettig om volgens richtlijnen te werken. Het belangrijkste aspect is dat je met de andere migratoren zorgt dat elke oplossing die neer gezet wordt ook uniform en standaard is of wordt. Oplossingsgericht denken is key!
 

Functie eisen

Functiewensen voor deze vacature:

- Kennis van Office 365 functionaliteit (Teams, Flow, PowerApps)
- Kennis van SharePoint Designer Workflows - Kennis van InfoPath Formulieren
- Teamplayer met goede sociale en communicatieve vaardigheden en klantgerichte instelling.
- Ervaring met het begeleiden van Key-users naar een nieuwe omgeving
- Proactieve werkhouding Inhuuroffice ICT
- Kennis en ervaring met agile werken
- Minimaal 1 migratie traject meegemaakt van SharePoint/Fileshare naar Sharepoint.

Opdracht informatie

Interesse? 
Reageer dan zsm met het recente CV in (WORD), motivatie, beschikbaarheid en het uurtarief (inclusief reis- en verblijfskosten, exclusief BTW).

- Helaas mogen we bij deze opdrachtgevers geen ZZP'ers aanbieden.