Titel

Senior testspecialist AR

Organisatie

IVO Rechtspraak draagt bij aan de ontwikkeling, het beheer, onderhoud en support van alle applicaties, infrastructuur en netwerken van de Rechtspraak. Dit zijn ca. 12.000 werkplekken en meer dan 200 applicaties waarvan een aantal zelf ontwikkeld zijn.


Samen met ruim 500 collega’s zorg je dat medewerkers van de Rechtspraak zorgeloos hun dagelijkse werk kunnen doen en burgers, advocaten, notarissen e.d. op een veilige manier toegang hebben tot hun zaak- en Rechtspraakgegevens.


Het ICT landschap van de Rechtspraak ondergaat een grote vernieuwing slag. De beweging is naar een multi-kanalen service architectuur en een gelaagde on premise cloud architectuur hoofdzakelijk op basis van Microsoft (werkplek, bedrijfsvoering, externe dienstverlening) o.a. Windows server SQL server, Microsoft dynamics CRM, .NET en Oracle fusion middleware (primair proces) o.a. BPM & SOA suite, WCC, ADF, OBIEE, Weblogic op basis van Linux.


Beheer van het ICT landschap is ingericht volgens de ITIL3 methodiek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de volgende tools:

Topdesk voor de beheerprocessen, HP openview voor monitoring, Splunk voor logging, Visionwaves voor stuurinformatie en flexera voor licentiebeheer. Verder worden de product eigen faciliteiten voor beheer gebruikt zoals SCCM voor software distributie.

Functie eisen

 • Minimaal 4 jaar kennis van en ervaring met het inrichten en toepassen van geautomatiseerde testen.
 • Minimaal 2 jaar ervaring met het schrijven van .NET code (C#) - omdat de huidige testen in C# geschreven zijn
 • Minimaal 3 jaar kennis van en ervaring met het testen van (REST) API's in een omgeving met asynchroon berichtenverkeer met hoge load
 • Afgeronde HBO of WO-opleiding
 • Ervaring met Agile en SCRUM werkwijze
 • Tmap of Istqb certificering


Wensen

 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in zowel woord als geschrift.
 • Kritisch; je vindt het een uitdaging om een kwalitatief goede systemen te realiseren die waarde levert voor de eindgebruiker
 • Beschikt over een houding en gedrag met kernwoorden: pro-actief, transparantie, open communicatie en resultaatgerichtheid
 • Kennis van en ervaring met Ready API, Protractor en SOAP UI.
 • Kennis en ervaring met Gatling en Skala (performancetesten)

Achtergrond opdracht

Als senior test specialist maak je onderdeel uit van een DevOps-team dat werkt aan de realisatie van de digitale toegankelijkheid van de Rechtspraak en dat zich specifiek richt op system-2-system koppelingen met ketenpartners. Je ontwikkelt voornamelijk geautomatiseerde testscripts en voert deze uit. Daar waar nodig voer je evt. handmatige testen uit. Kennis van en ervaring met het testen van API's is absoluut nootzakelijk.

We zijn vooral op zoek naar een tester die aantoonbare ervaring heeft met geautomatiseerd testen en in staat is de andere testers in te team 'mee te nemen' om het geautomatiseerd testen in het team naar een hoger plan te tillen.


Van de senior tester wordt verwacht dat hij of zij in staat is om een trekkende rol in het DevOps-team te vervullen. Je neemt tijdens de refinement van stories de lead om duidelijk te maken wat getest moet worden en hoe dat getest moet gaan worden. Hierbij kijk je niet alleen naar het testen van de functionele requirements, maar ook naar de niet functionele requirements (zoals security en performance).


Je hebt geen negen-tot-vijf mentaliteit en zorgt ervoor dat - samen met de rest van het team - de sprintdoelen worden gehaald en dat de applicaties goed functioneren in productie. Daar waar nodig help je je collega's in het team (ontwikkelaars, ontwerpers of testers) om dit waar te maken.

Omdat het DevOps team niet alleen verantwoordelijk is voor de realisatie van nieuwe functionaliteit, maar ook voor het functioneren van de systemen in productie (applicatie-beheer, oplossen van events en incidenten) hoort ondersteuning hierin ook tot jouw taken.


De belangrijkste activiteiten die je uitvoert zijn:

 • refinen van user stories (samen met de Product Owner en de rest van het team);
 • bepalen van de teststrategie/-aanpak voor de user stories;
 • maken van geautomatiseerde testgevallen/-scripts en deze afstemmen met stakeholders;
 • inrichten en toepassen van geautomatiseerde testen binnen de software delivery pipeline;
 • zorgen dat de stories tijdens de sprint worden getest conform de teststrategie/-aanpak;
 • afstemmen van bevindingenmet de product owner en teamleden;
 • analyseren en oplossen van gemelde productie-incidenten.


Achtergrond opdracht

De Dienst Digitale Toegankelijkheid is een afdeling van ongeveer 60 engineers die diensten realiseren en beheren ten behoeve van externe stakeholders van de Rechtspraak, zoals burgers, advocaten en andere professionals. Dit betreffen nieuwe diensten die nog in ontwikkeling zijn als ook bestaande diensten. De digiatale toegankelijkheid wordt gerealiseerd middels een webportaal en system-2-system koppelingen.Als senior tester ben je lid van één van de DevOps-teams op de afdeling en zorg je samen met je team voor zowel de (door)ontwikkeling als voor het (technisch) beheer van de applicaites/componenten die het team in beheer heeft. Alle teams werken volgens de Scrum-methodiek met sprints van 2 weken. De ontwikkeling vindt plaats volgens een cloud-native micro-services architectuur in Angular (front-end) en .NET-core (back-end), gebruik makend van o.a. Openshift Cloud Platform, ApiGateway, AMQP, Obejct Based Storage en OAuth. Daar waar mogelijk wordt continu gedeployed naar productie (soms meerdere keren per sprint), gebruik makend van AzureDevOps.Omdat de afdeling internet-facing applicaties levert is privacy en security bijzonder belangrijk aspect in het dagelijks werk. Daarnaast hecht de afdeling veel waarde aan goed onderhoudbare code. Applicaties worden continu gemeten door het SIG, waarbij een 4-sterren rating het doel is voor alle applicaties

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 18 januari 2022 voor 10.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

 

De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor Testing & Quality Management