Titel

Senior Scrum/Kanbanmaster

Organisatie

Waternet en Agile
Bij Waternet zou je denken dat we met de Watervalmethode werken maar nee, wij werken al een aantal jaar op de Agile-manier. Dat doen we Waternet breed.

Waternet digitaliseert in hoog tempo. Dat doen we vooral om het onze klanten makkelijker te maken. We willen dat 80% van onze dienstverlening via digitale kanalen verloopt. Én we willen de beste publieke dienstverlener worden. Verschillende scrumteams werken samen aan deze ambitie.

Ook in andere delen van de organisatie werken we steeds vaker agile. Nu zijn we op zoek naar een Senior Scrum/Kanbanmaster voor het huisvestingsproject bij Facilitaire Zaken en voor het team Communicatie dat in 2019 is gestart met agile werken.

Achtergrond opdracht

Wat is de uitdaging?
De opgave bij Facilitaire Zaken is optreden als Kanbanmaster voor het project voor de vernieuwing van de interne huisvesting van de medewerkers – zowel op het hoofdkantoor als de buitenvestigingen. Er is een onderzoek gedaan naar de wensen van medewerkers en er ligt een gedegen uitwerking en voorstel opgesteld door een extern bureau Komend jaar worden zogenoemde pilotvloeren ingericht op basis waarvan keuzes gemaakt gaan worden voor de aanpassingen van de inrichting van de werkomgeving. Dit project wordt gezamenlijk uitgevoerd door Facilitaire Zaken, IT, HR en communicatie.
Er is besloten om dit project agile uit te gaan voeren en er wordt nu een scrumteam voor ingericht, waarvoor een Kanbanmaster wordt gezocht.

De afdeling Marketing en Communicatie bestaat uit vier teams. Twee daarvan werken al agile, de twee communicatieteams zijn onlangs begonnen met agile werken samen met een agile coach. De teams gebruiken de Kanbanmethode. Voor één van de teams is een interne scrummaster beschikbaar. Voor het tweede team wordt een ervaren Kanbanmaster gezocht die het team .coacht op agile werken en denken. Deze teams bestaan uit communicatieprofessionals met diverse expertises. De afdeling is verantwoordelijk voor de corporate communicatie (in- en extern) van de organisatie en voert de communicatietaken uit voor het bestuur van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en over de (drink)watertaken van de gemeente Amsterdam.

Wij vragen Als Senior Scrum/Kanbanmaster heb je uiteraard ervaring met Agile/Lean/Kanban. De methodiek ken je als je broekzak en je kan mensen enthousiasmeren en meekrijgen. Voor beide opdrachten is het relevant dat je ervaring hebt als Scrum/Kanbanmaster buiten de IT. Liefst in een organisatie waar je te maken hebt gekregen met de dynamiek van een team dat werkt in een omgeving met soms tegenstrijdige- of politieke belangen en regelmatig onder druk moet presteren.
Als een goed scrummaster betaamt, ben je natuurlijk ook coach. Je begeleidt en coacht de teamleden bij Agile werken en denken en trekt daarin op met je collega-Kanbanmaster en de teamleider. Samen staan jullie voor de klus om de teams te ondersteunen bij het agile werken.
Je bent doortastend, weet met weerstand om te gaan en ziet kansen om het elke dag een beetje beter te doen. Je hebt een positieve instelling en werkt vanuit vertrouwen, ook onder druk of als er spanning ontstaat. Problemen zie je als een uitdaging en je gaat ze niet uit de weg.

Je bent aantoonbaar in staat om structuur, focus en continuïteit aan te brengen binnen een soms diffuse organisatie. En daarnaast ben je prettige collega om mee samen te werken en ben je toegankelijk.

Functie eisen

Dan de harde eisen;

• HBO/WO werk- en denkniveau
• Gecertificeerd Scrum/Kanbanmaster
• Minimaal 3 jaar ervaring als Senior Scrum/Kanbanmaster van verschillende teams
• Je laatste rol is/was die van Scrum/Kanbanmaster

Opdracht informatie

  • Let op: Deze functie is niet geschikt voor invulling met een ZZP’er.
  • Selectiegesprekken zullen plaatsvinden op; Vrijdag 5 juli 10:00-12:00