Titel

Senior Red Hat Linux Expert

Organisatie

DICTU levert ICT en digitale diensten voor Ministerie EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatie doelen van haar opdracht gevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.Meer informatie vindt u op https://www.dictu.nl

Functie eisen

 • Minimaal 5 jaar ervaring met Linux
 • Redhat RHCE gecertificeerd ( Rhel 7+)
 • Kennis van/ervaring met Ansible en Git-Lab

Wensen

 • Monitoring: Zabbix, Elastic, Kibana, Logstash
 • Networking: bind, free-ipa, Openldap, Nginx
 • Versioning: Git-Lab, Satelite
 • Ontwikkeling: Jboss, Perl, Tomcat, Apache, Ansible, Bash, Python, Perl
 • Ervaring in een Agile omgeving


Competenties

 • Vermogen om kennis over te dragen middels workshops of één-op-één sessies.
 • Aantoonbare ervaring met documenteren t.b.v overdracht naar beheer.
 • Goede communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk)

Achtergrond opdracht

Toelichting: De vermelde start- en einddatum staan niet vast. Het initiële inhuurtermijn bedraagt 6 maanden. De voorkeur van de opdrachtgever is om zo spoedig mogelijk te starten.

DICTU is op zoek naar een senior Red Hat Linux expert ( gecertificeerd RHCE versie 7+) voor het verder ontwikkelen en beheren van onze omgevingen. Onlangs zijn we gemigreerd naar een nieuwe Cloud omgeving Belangrijke combinatie van aspecten daarbij zijn automation middels Ansible, versiebeheer middels GitLab en deployment via Ansible-Tower. Heb je hier veel ervaring mee en ben je snel in staat het beheerteam hiermee te helpen bij het verder inrichten en ontwikkelen van het beheer en vind je het leuk om je kennis te delen, dan zijn we op zoek naar jou ! Beheer (dagelijks beheer) zal een gedeelte van de werkzaamheden in beslag nemen maar daarnaast wordt ook een rol als Technisch Applicatie Beheer (TAB) van je verwacht (o.a. dagelijks beheer van applicaties en ver-Ansiblen van nieuwe releases).Daarnaast weet je wat beheer inhoudt en wat er voor nodig is om dat goed te kunnen doen. Er wordt van je verwacht dat je met voorstellen voor verbeteringen komt en dat je dat helder en duidelijk op papier kunt vastleggen (documenteren)."Consignatie" (dienst buiten kantoortijd) behoort bij de uitvoering van de werkzaamheden.

Achtergrond opdracht
DICTU is oa leverancier van infrastructurele beheer- en nieuwbouw dienstverlening. Voor het rekencentrum gelden zeer hoge eisen m.b.t. beschikbaarheid en veiligheid. De beveiligingseisen die van toepassing zijn gaan uit boven departementaal vertrouwelijk. Een screening AIVD-B screening kan van toepassing zijn.

Opdracht informatie

Interesse?
Stuur ons dan uiterlijk 28 februari 2022, voor 17.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.


De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.
Let op: De aanvraag betreft een ondersteunde rol en volgt instructies op van leidinggevende. Dit past niet binnen de wet DBA. Hierdoor is het niet mogelijk om ZZP'ers te contracteren. Eventueel geïnteresseerde ZZP'ers kunnen zich op detacheringsbasis (= in loondienst) laten aanbieden door De Staffing Groep. Voor vragen over deze procedure kunt u contact opnemen met Daniël Saija

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor Software Development