Titel

Senior Projectplanner OBP

Organisatie

Let op! Bij deze opdrachtgever mogen we geen ZZP'ers aanbieden.

Het betreft een inzet van maximaal 1680 uur per jaar. 

Achtergrond opdracht

Het zijn uitdagende tijden binnen onze klant. We zijn drukdoende om naast projecten binnen het bekende aardgas domein ook projecten op te pakken op gebied van Waterstof, CO2 opslag en warmteleidingen. Helaas hebben we binnen de projectplannersgroep van Operations te maken met iemand die langere tijd ziek is. Om deze reden zijn we op zoek naar een senior planner om deze rol tijdelijk over te pakken. Gezien het feit dat er veel projecten op ons af komen kan het zijn dat de inzet verlengt gaat worden.


Als projectplanner ben je verantwoordelijk voor het opstellen en bijhouden van de projectplanning. Dit doe je in nauw overleg met de projectleider en andere stakeholders. In een maandelijkse cyclus dient de planning te worden geactualiseerd.


Je gaat onderdeel uitmaken van een planningsafdeling met diverse planning professionals. Naast dat de projecten waarvoor je als planner zal worden ingezet zijn er binnen de afdeling  overkoepelende uitdagingen die verder gaan dan één project. Een paar voorbeelden hiervan zijn: Uniform werken, Eerder capaciteit inschatten, rolduidelijkheid, etc.… 

Een belangrijke doelstelling is dat we hebben afgesproken om voor het jaarplan 2021 de benodigde resource capaciteit op rol niveau inzichtelijk te hebben. Dit omdat één van de speerpunten binnen de Operations unit van onze klant is inzicht krijgen in de geplande inzet van medewerkers (zowel intern als extern) ten behoeve van projecten. Als unit is dit een behoorlijke koersverandering namelijk van ‘vraag gestuurd’ naar ‘capaciteit gestuurd’. Om betrouwbare inzichten te krijgen is de keuze gemaakt dat de benodigde resources voor projecten op rol niveau bijgehouden gaat worden binnen de planning (MS Project Online).


We zoeken een enthousiaste, leergierige, actie gedreven en communicatieve collega die in staat is om enerzijds voor individuele projecten zijn expertise in te zetten en anderzijds samen met ons de planningsafdeling een professionele stap verder te brengen.


Waar ga je werken?

Je standplaats is Groningen


Afhankelijk van de projecten heb je er geen probleem mee om indien nodig en/of gewenst elders in Nederland voor een dag of paar dagen in de week te werken. Dit is over het algemeen in Deventer of in Waddinxveen.

Functie eisen

Wat verwachten we van je?

We verwachten van jou dat je als senior planner de meer complexe projecten voor je rekening neemt. De complexiteit kan zitten op de inhoud (bv waterstof) of op de onzekerheid (gaat het project wel/niet door). Het is hierbij van belang dat jou specialisme als planner ingezet wordt zodat de juiste besluiten genomen kunnen worden op een realistische planning.


Je bent uiteraard een zeer ervaren planner en weet met jou expertise samen met de projectleider een realistische planning op te stellen. Je kunt hierbij op de diverse niveaus schakelen. Je kunt op stuurgroep niveau de planning verdedigen, kunt op projectteam niveau lange termijn relaties aangaan en je collega’s van de juiste informatie voorzien. Je bent accuraat en heb je planning tot in detail niveau op orde.

Je plant projecten die uitgevoerd worden op installaties, binnen de gebieden, of ten behoeve van onze nieuwe business (Waterstof, CO2 opslag, Warmtenetten, etc..,) van Gasunie.


Naast de uitdagingen op individueel project niveau verwachten we van je dat je meedraait in het professionaliseren van de plannersafdeling. Je bent een sparringpartner voor de andere senior planners van de afdeling en bent in staat om samen met hun het voortouw te nemen in de transitie.


Wat vragen we?

Om in deze functie succesvol te zijn:

 • Heb je minimaal 5 jaar ervaring met het werken in een professionele planningsomgeving
 • Heb je de verantwoordelijkheid gehad over de planning van complexe multidisciplinaire technische projecten.
 • Heb je kennis en ervaring met MS Project.
 • Is kennis van TILOS een pre.
 • Heb je kennis van risicomanagement binnen de planningsomgeving (MonteCarlo).
 •  Ben je actie gedreven en rust je niet voordat je tezamen met je collega’s het gewenste resultaat bereikt hebt.
 • Is je persoonlijkheid te omschrijven als communicatief, klantgericht, resultaatgericht en je kunt goed samenwerken
 • Ben je accuraat in het bijhouden van de projectplanning op tijd en resourcing.
 • Ben je een stevige persoonlijkheid die in staat is om je omgeving mee te nemen in het behalen van de project- en afdelingsdoelstellingen.
 •  Kun je schakelen op strategisch, tactisch en operationeel niveau.
 • Heb je minimaal hbo werk en denkniveau.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons 3 april 2020, voor 12.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.


Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support