Titel

Senior Projectmanager

Organisatie

Let op!

- De aangeboden kandidaat moet aantoonbaar voldoen aan de harde eisen. Dit moet ook duidelijk naar voren komen in het cv en ingevulde antwoordformulier bijgevoegd in de bijlage!
- Bij het uitvoeren van deze opdracht is een zware veiligheidsscreening van toepassing. Dit kan 8 tot 10 weken duren.
- Start is pas mogelijk na screening!

Achtergrond opdracht

Binnen het project OSINT JISTARC zijn wij op zoek naar een projectleider. Als projectleider ben je resultaatverantwoordelijk voor en leid je het project dat te maken heeft met de realisatie van OSINT JISTARC.

Je zorgt voor de realisatie van de producten volgens planning en budget en ondersteunt de besluitvorming in de verschillende fasen van een project. Ook lever je management- en sturingsinformatie. Je vindt snel je weg binnen de JIVC organisatie en kunt bij de diverse stakeholders draagvlak creëren.

Je stemt af met diverse belanghebbenden binnen en buiten Defensie zoals inkoop en onderhoud- en ontwikkelafdelingen om werk uit te zetten en gedaan te krijgen. Belangrijk hierbij zijn afstemming over functionaliteit, technische vertaling en prioritering van werkzaamheden.

Je hebt een grote mate van zelfstandigheid, doortastendheid en creativiteit. Je verdiept je in de materie, analyseert, doet implementatie- en verbetervoorstellen en stemt af met collega’s, counterparts en stakeholders.

Regelmatig reizen kan onderdeel uitmaken van je functie. De standplaats is Utrecht, maar werkzaamheden (bijvoorbeeld overleggen) kunnen ook op andere locaties plaatsvinden.
Werkzaamheden

 • Heeft de dagdagelijkse leiding over het project OSINT JISTARC en stuurt het team aan
 • Realiseert mede de projectdoelstellingen van het project.
 • Creëert de benodigde (rand)voorwaarden voor realisatie.
 • Brengt de producten succesvol in beheer.

Achtergrond opdracht
JIVC: JIVC is een professionele IV/ICT-organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd.

Functie eisen

 • Minimaal 3 aantoonbare ervaring (minder dan 5 jaar geleden) met het aansturen van projectteams van technische aard (netwerkbeheerders en/of netwerkontwikkelaars en/of netwerkarchitecten en/en beveiligingsadviseurs)
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als Projectleider met complexe (bestaande uit meerdere en verschillende in onderlinge samenhang van elkaar afhankelijke technische componenten) inrichtingsvraagstukken voor beheer: betreft het inrichten van het beheer voor een volledig nieuw product (als technische component nog niet eerder ingericht binnen de beheerorganisatie) binnen de organisatie.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als Projectleider met complexe (bestaande uit meerdere en verschillende in onderlinge samenhang van elkaar afhankelijke onderdelen bij een leverancier, of verschillende onderdelen bij meerdere leveranciers) en dynamische verwervingstrajecten op het gebied van diensten
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare recente ervaring (minder dan 5 jaar geleden) als Projectleider in de uitvoering van IT projecten met nadruk op IT infrastructuur op het gebied van (technische aspecten van) netwerken en koppelingen in relatie tot ongerubriceerd niet herleidbaar anoniem internet.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare recente ervaring (minder dan 5 jaar geleden) als Projectleider met beveiligingsaspecten op het gebied van afschermen van herleidbaar internet.
 • Een geldig diploma op HBO / BSc niveau.
 • Beschikt over een geldig PRINCE2 Practitioner certificaat 

Wensen

 • Bij voorkeur affiniteit of kennis en ervaring met Open Source Intelligence.
 • Bij voorkeur aantoonbare kennis en ervaring binnen de IT van de (Openbare Orde en) Veiligheidsketen (Politie, Justitie, Defensie) die minder dan 5 jaar oud is;
 • Bij voorkeur aantoonbare werkervaring als projectmanager met Agile (SCRUM) projecten      
 • Bij voorkeur als verantwoordelijk projectmanager gedurende de laatste 3 jaar aantoonbaar aanbestedingen begeleid
 • Bij voorkeur als verantwoordelijke projectmanager gedurende de laatste 3 jaar aantoonbare ervaring met projecten met een budgetomvang van 2M of meer euro       
 • Bij voorkeur gedurende de laatste 3 jaar aantoonbare ervaring met de tool Principal Toolbox.
 • Bij voorkeur een geldig IPMA certificaat.    
 • Bij voorkeur een technische of management HBO/ BSc opleiding in de richting van Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie, Business Intellgicence, ICT of Informatievoorziening.        

Gerelateerde opdrachten

Voor Projectmanagement