Titel

Senior Product Owner Digital Workplace

Organisatie

Werken bij Waternet


Bij Waternet werk je met een uniek product: water. Schoon water is belangrijk voor iedereen. Samen met 1.800 collega’s zorgen we voor veilig drinkwater, schone grachten, rivieren en droge voeten. Waternet werkt aan unieke innovatieve projecten op het gebied van digitalisering, data en waterbeheer. Aandacht voor duurzaamheid zit in ons DNA. In 2020 is onze organisatie 100% klimaatneutraal.

Achtergrond opdracht

Om de beste werkplek aan te bieden nu én in de toekomst zijn wij op zoek naar een ervaren Product Owner met een visie op de digitale werkplek en technische kennis van werkplekbeheer.

Als Product Owner Digital Workplace zorg jij er samen met je team voor dat je de beste werkplek aanbiedt nu én in de toekomst.

De Solution Digital Workplace staat voor het ontwikkelen en leveren van een flexibele, veilige en toekomstbestendige werkplek aan meer dan 2000 medewerkers van Waternet. De werkplek sluit naadloos aan bij de wensen van de gebruikers en strekt zich uit van virtuele tot mobiele werkplekken. Hiervoor werken we nauw samen met leveranciers en andere Agile teams binnen Waternet.

We zijn ook op dit moment druk bezig onze werkplek aan het vernieuwen. Daarom zijn we onder andere gestart met de migratie naar Windows 10, de inrichting van Intune voor mobiele apparaten, het maken van de nieuwe virtuele werkplek en de inrichting van de nieuwe telefooncentrale gebaseerd op Skype voor bedrijven. Waar ben jij verantwoordelijk voor? Jij bent verantwoordelijk voor het prioriteren van de Product backlog voor de Solution Digital Workplace. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het stakeholdermanagement. Jij bent het aanspreekpunt met betrekking tot de wensen en verwachtingen die leven ten opzichte van het product dat je levert.


Je bent tevens verantwoordelijk voor het samenstellen en beheren van de roadmap, het afstemmen hiervan met de teams en het tijdig realiseren van de functionaliteiten. Daarbij word je ondersteund door een architect en werk je nauw samen met de scrummaster. Je krijgt in deze rol de kans om jouw visie te realiseren op onze digitale werkplek en dit te vertalen in een roadmap. De roadmap stel je bij op basis van de veranderende context en wensen vanuit de organisatie. In overleg met de teams stel je de backlog samen voor de aankomende sprints. Op deze manier sluit je aan bij de rest van de organisatie. Met jouw technisch inzicht waarborg je de opgeleverde functionaliteit in relatie staat tot de gestelde doelen van Waternet. Vanuit deze rol volg je de ontwikkelingen in de markt op de voet en maak je de vertaling voor Waternet.

Hier hou je je mee bezig


Jouw belangrijkste taak is het aanbieden van een zo goed mogelijke werkplek aan jouw klanten. Naast het beheren van de huidige werkplek voer jij de juiste innovaties door zodat er zoveel mogelijk waarde wordt gecreëerd. Is er een team dat bezig is met 3D-modelleringen? Of wordt er veel data verwerkt omdat er gefilmd wordt met drones? Dan ben jij hiervan op de hoogte om die mensen de juiste werkplek te bieden.

Als Product Owner hou je je concreet bezig met:

 • Het prioriteren van de Product backlog voor de Solution Digital Workplace om de doelen en missies zo goed mogelijk te halen;
 • De totstandkoming van user stories/features op basis van wensen vanuit de business en de waarde ervan in relatie tot de doelstellingen van de klant;
 • Stakeholdermanagement, jij bent het aanspreekpunt met betrekking tot de wensen en verwachtingen die leven ten opzichte van het product dat je levert;
 • Zorgen voor een zichtbare, transparante en duidelijke backlog waar iedereen eigenaar van is;
 • Het leiden van de sprint review (demo) en de retrospective;
 • Het opzetten van de roadmap;
 • Dit in directe afstemming en samenwerking met de scrummaster, solution manager, solution architect en andere product owners binnen en buiten de solution Digital Workplace.

Functie eisen

Jij bent een innovator die vanuit een passie voor werkplekken en IT de laatste ontwikkelingen op de voet volgt en wilt inzetten in een vooruitstrevende organisatie. Als Product Owner ben je een facilitator in zelfsturing en weet je het team altijd te enthousiasmeren.


Verder vragen wij:

 • Je hebt ruime werkervaring opgedaan als Product Owner
 • Ruime kennis en ervaring met Agile/Scrum werkwijze;
 • HBO+ werk- en denkniveau (voorkeur: Business en IT Management)
 • Je hebt vernieuwende trajecten begeleid;
 • Grote affiniteit met Microsoft technologie (key platform Waternet);
 • Kennis van de werkprocessen die ingericht zijn om de klant te bedienen;
 • Kennis van virtuele en gemanagede werkplekken;
 • Kennis van networking- en server infrastructuur;
 • Kennis en ervaring op het gebied van het toepassen van security maatregelen en hardening;
 • Kennis van Cloud leveranciers zoals Microsoft/AWS/Google;
 • Je hebt kennis van in- en externe ontwikkelingen rond jouw werkveld en zoekt actief naar optimalisatie en innovatie.

Opdracht informatie

Gesprekken vinden plaats op: Donderdag 28 november tussen 13:45 en 16:00 uur (gelieve hier rekening mee te houden)


Let op: ZZP-ers kunnen wel reageren op deze opdracht!