Titel

Senior Oracle (APEX) Ontwikkelaar

Organisatie

Defensie beschermt wat ons dierbaar is. Militairen verdedigen Nederland, de (economische) belangen en bevriende landen. Ze komen op voor anderen en ondersteunen bij rampen. Zo draagt Defensie bij aan vrede, vrijheid en veiligheid in de wereld. Kijk op de website van Defensie voor meer informatie hierover.


Voor deze klant is een veiligheidsscreening vereist. Deze screening duurt meestal c.a. 3 weken.

Functie eisen

 • Kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als Oracle software ontwikkelaar
 • Kandidaat heeft minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met Oracle APEX
 • Kandidaat heeft minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met Javascript
 • Kandidaat heeft HBO werk- en denkniveau, aangetoond door een diploma of 5 jaar aantoonbare ervaring.
 • Kandidaat heeft een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling (Niveau B2). 


Wensen:

 • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring met (responsive) webdesign
 • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring met HTML5, CSS3 en W3C webstandaarden
 • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring met Jquery of Node.js
 • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring met REST webservices en JSON
 • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring met GIT
 • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare basiskennis(foundation) van AGILE/SCRUM
 • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare kennis en ervaring in systeemontwerp bijv UML

Achtergrond opdracht

Voor de realisatie van het project Doorontwikkeling Militair Tuchtrecht Tool (MTT) is een Senior Oracle APEX ontwikkelaar met testaffiniteit benodigd.


Als Senior Oracle systeemontwikkelaar komt hij/zij te werken binnen een team, waarbij wordt gewerkt aan diverse APEX applicaties, een applicatie is het MTT. Binnen het team heeft hij/zij tevens kennis en ervaring met test driven development en een duidelijke visie op het testen en vindt dit van nature leuk om op te pakken en over te dragen aan zijn/haar teamgenoten. Hij/zij helpt het ontwikkelteam bij het formuleren van testactiviteiten en testdoelen en het adviseren van de activiteiten die ze kunnen uitvoeren.


De inhuur kandidaat gaat zich o.a. bezig houden met de volgende werkzaamheden:

 • Uitvoeren van impactanalyses
 • Opstellen van module-, en systeemtesten
 • Beheren van applicaties met Oracle APEX
 • Onderhouden van complexe datamodellen en stored procedures in de Oracle database met SQL en PL/SQL
 • Opstellen van functionele requirements in overleg met opdrachtgever en Functioneel Beheer en het vertalen daarvan in technische oplossingen


Werkwijze is Agile/scrum met gebruik van Microsoft ADF (GIT) binnen een CI-CD systematiek en binnenkort is het ook de bedoeling om te gaan werken met (geautomatiseerde) unit/integratietesten. Als Senior systeemontwikkelaar neem je samen met Functioneel Beheer deel aan het gebruikersoverleg en treed je op als sparringpartner van Functioneel Beheer en opdrachtgever/projectleider. De werkzaamheden worden in overleg uitgevoerd in Utrecht (Kromhoutkazerne).


Achtergrond opdracht:

In het project MTT worden aanpassingen gerealiseerd die bij de evaluatie van de initiele MTT versie buiten scope waren geplatst. Ook worden hier meegenomen de voorgestelde verbeteringen naar aanleiding van gebruik van de eerste versie. Door aanpassingen zal de MTT toeppasbaar zijn voor alle defensie onderdelen, hetgeen bijdraagt aan een eenduidige vastlegging. 


Organisatorische context en cultuur:

In het project MTT worden aanpassingen gerealiseerd die bij de evaluatie van de initiele MTT versie buiten scope waren geplatst. Ook worden hier meegenomen de voorgestelde verbeteringen naar aanleiding van gebruik van de eerste versie. Door aanpassingen zal de MTT toeppasbaar zijn voor alle defensie onderdelen, hetgeen bijdraagt aan een eenduidige vastlegging. 


Bijzonderheden / extra toelichting:

Voorbehoud 1. De mogelijkheid bestaat dat de kandidaat na verloop van tijd voor vergelijkbare werkzaamheden in een ander project of context wordt ingezet. In beginsel streven wij er naar dat de standplaats in een dergelijk geval niet wijzigt.


Voorbehoud 2. Bij meerdere geschikte kandidaten behoudt de dienst zich het recht voor om meerdere gunningen te doen. Dit zal geschieden op basis van de rangorde in de eindbeoordeling. 

Opdracht informatie

Tarief indicatie:

In overleg


Toelichting standplaats:

Utrecht, thuis werken is niet bespreekbaar


Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 12 september 2022, voor 09.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor Software Development