Titel

Senior operations manager Buurkracht

Organisatie

De opdrachtgever maakt energiestromen inzichtelijk en bestuurbaar. 

Als buren zich samen inspannen om dingen in de buurt voor elkaar te krijgen ontstaat er iets moois: buurkracht.
Buurkracht is vijf jaar geleden binnen de klant opgericht en wordt indirect door provincies en gemeentes gesteund. Vanuit die oprichtingsachtergrond heeft het zich in eerste instantie op energiebesparing in wijken gericht en het concept van Buurkracht is daar uiterst succesvol gebleken: inmiddels hebben meer dan 300 buurten door heel Nederland zich aangesloten.

Op dit moment ontwikkelt Buurkracht nieuwe proposities om nog meer handelingsperspecties te bieden aan bewoners om hun buurt mooier te maken, ook op andere thema’s, zoals leefbaarheid en zorg.
De afdeling Operations is verantwoordelijk voor het vinden van initiatiefnemers en ambassadeurs in de buurt, het smeden van buurtteams en hen en hun initiatieven begeleiden, zodat zij hun buurt mooier maken. Daarnaast initieert en beheert de afdeling Operations samenwerkingen met allerlei partners, zoals energie coöperaties, gemeenten, wijkraden, energieloketten, goede doelen, etc. Deze samenwerkingen zorgen voor het benodigde handelingsperspectief voor de buurt. Op gebied van duurzaamheid maakt Buurkracht bijvoorbeeld afspraken met energieloketten die maatregelen voor zonnepanelen en isolatie kunnen bieden. Uiteraard is het aan het buurtteam om hier gebruik van te maken. Zij bepalen wat ze doen en met wie ze samenwerken voor hun eigen buurt.

Buurkracht is georganiseerd in een drietal afdelingen namelijk Product development & IT, Marketing & Communicatie en Operations.
Binnen Operations zijn de buurtbegeleiders verdeeld over noord, midden en zuid Nederland. Zij worden aangestuurd door teammanagers, die samen met Sales (onderdeel van de afdeling Marketing & Communicatie) de relatie met onze lokale opdrachtgevers onderhouden. Daarnaast is de Operations manager verantwoordelijk voor partnermanagers, evenals klantenservice- en supportteam.riciteit en gas naar huizen en bedrijven) in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland.

Achtergrond opdracht

Als Operations Manager ben je verantwoordelijk voor een team van 20 – 30 collega’s. Jij zorgt ervoor dat zij elke dag in staat zijn om hun werk zo goed mogelijk te doen. Onze collega’s zijn autonoom als het de inhoud van hun werk betreft, jouw sturing is vooral gericht op de ondersteuning van hen.
 
Samen bepalen jullie de vervolgstappen tijdens een meeting op kantoor, op het station tussen 2 (externe) afspraken in of via Skype. Tijdens meetings van je team kijk je mee, zodat je weet wat er speelt en hoe we samen Buurkracht nog beter neer kunnen zetten.
Daarnaast maak je deel uit van het MT, wij noemen dit het kernteam. Wij verwachten dat je ook op strategisch niveau met ons meedenkt en dit weet te vertalen naar de operatie. Je gaat samen met het MT eveneens gesprekken aan met externe partijen om zo tot duurzame samenwerkingsverbanden te komen.
 
Tot slot ben je ook ‘belast’ met alle administratieve afhandeling, zoals budgetbewaking en HR zaken.

Functie eisen

  • In verband met veiligheidseisen verzoeken wij om uitsluitend kandidaten voor te stellen die de Nederlandse taal in woord en geschrift beheersen.
  • Ervaring in een ondernemende omgeving is een eis, het liefst met ervaring in een start up / scale up fase.  Je hebt een universitaire opleiding richting bedrijfskunde gevolgd hebt, aangevuld met ervaring als manager in een veranderende omgeving.  Je hebt aantoonbare kennis van projectmanagent, finance en commercie.

Pré's:

  • Het is belangrijk om ervaring met vrijwilligers te hebben en tot slot zou ook ervaring in de energiebranche mooi meegenomen zijn.

Competenties

  • De kernwaarden van Buurkracht zijn:
  • Optimistisch, Resultaatgericht en Verbindend.
  • Jij bent in staat om aan deze kernwaarden te voldoen. Je toont oprechte interesse in een ander, bent in staat om zelfstandig acties te ondernemen en deze om te zetten in doelen en de ambitie om dit te doen slagen.
  • Daarnaast ben je als manager kritisch, gericht op samenwerking, een kei in plannen en organiseren en weet je altijd je hoofd koel te houden en de volgende stap is door jou al met een plan B, C en D bedacht. Je hebt een analytisch sterke visie!

Opdracht informatie

Interesse? Reageer dan voor 20 maart tot 12:00 uur met een recent cv, motivatie, beschikbaarheid, minimaal 2 referenties en het uurtarief (inclusief reis woon/werk en werk/werk, verblijfs- en parkeerkosten, exclusief BTW). 

Opties voor gesprekken: wordt tzt bekendgemaakt

Let op: men dient rekening te houden met dat er per 4 weken ongeveer 2000 zakelijke kilometer's verreden moet worden en dat dit opgenomen in uurtarief.

Gerelateerde opdrachten

Voor Projectmanagement