Titel

Senior Netwerk Security Specialist

Organisatie

Defensie beschermt wat ons dierbaar is. Militairen verdedigen Nederland, de (economische) belangen en bevriende landen. Ze komen op voor anderen en ondersteunen bij rampen. Zo draagt Defensie bij aan vrede, vrijheid en veiligheid in de wereld. Kijk op de website van Defensie voor meer informatie hierover. Voor deze klant is een veiligheidsscreening vereist. Deze screening duurt meestal c.a. 3 weken.

Functie eisen

 • Kandidaat heeft minimaal 5 jaar aantoonbare operationele kennis en ervaring als senior netwerk specialist.
 • Kandidaat heeft minimaal 2 jaar aantoonbare operationele kennis en ervaring als firewall specialist.
 • Kandidaat heeft minimaal 2 jaar aantoonbaar zelfstandig meerdere migraties en implementaties gedaan van nieuwe fiewall clusters, inclusief ontwerpen en documenteren.
 • Kandidaat heeft minimaal 2 jaar aantoonbaar verkeersstromen in kaart gebracht en op basis daarvan firewall rules gedefinieerd en ingevoerd.
 • Kandidaat heeft minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring in Network Design.
 • Kandidaat heeft minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met Fortinet.
 • Kandidaat heeft minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring met Extreme networks.
 • Kandidaat heeft een afgeronde HBO opleiding of hoger.
 • Kandidaat is SCCP gecertificeerd.
 • Kandidaat is in staat zich in het Engels prima uit te drukken, zowel in woord als geschrift en heeft minstens taalniveau B2.

 

 

Wensen

 • Kandidaat heeft bij voorkeur minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met Juniper
 • Kandidaat heeft bij voorkeur minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met Cisco
 • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring met de Safe / Agile werkwijzen
 • Kandidaat heeft bij voorkeur minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring binnen Defensie 
 • Kandidaat is bij voorkeur opgeleid in Extreme switching
 • Kandidaat is SSCP gecertificeerd.

Achtergrond opdracht

Jij hebt een grote verantwoordelijkheid. Denk alleen al aan de security die natuurlijk voor elke organisatie belangrijk is, maar voor de MIVD al helemáál. Mede daardoor blijven we continu innoveren.

Je werkt aan de continue doorontwikkeling en het beheer van de inlichtingen- en veiligheidssystemen, ondersteunende systemen en de infrastructuur. Je bent een specialist op het gebied van netwerken en beveiliging. Firewalls hebben voor jou geen geheimen. Termen als virtuele,transparante en fysieke firewalls zijn voor jou vanzelfsprekend. Je werkt in een klein team nauw samen en kijkt ook over de grenzen van je eigen specialismen heen. Je bent een van de Lead Engineers en stuurt samen je teamgenoten inhoudelijk aan. Je bent verantwoordelijk voor het ontwerpen, configureren, implementeren en migreren van security oplossingen. Na of tijdens dit traject borg je kennis en kunde binnen het team, zodat collega's in staat zijn de nieuwe oplossingen 24/7 te ondersteunen. Samenwerken met diverse teams,afdelingen en ministeries zijn van doorslaggevend belang. Jouw team maakt deel uit van de Unit IT. Samen met je collega’s los je knelpunten op en stuur je door lifecyclemanagement toe te passen. Je hebt een actieve houding en je komt met verbetervoorstellen. De constant veranderende technologische en operationele context is bij jou altijd top of mind. Je bedenkt en ontwerpt dan ook nieuwe oplossingen en hebt een voortrekkersrol in vernieuwingstrajecten en bij de keuzes van productlijnen.

Je werkt niet alleen in multidisciplinair verband, maar ook met collega’s van andere ministeries en soms in internationaal verband. Zo initieer je onderzoeken naar de verbetering van de infrastructuur en neem je deel aan ontwikkeltrajecten. Waarna je nieuwe informatiesystemen of aanpassingen implementeert en kwaliteitscriteria opstelt. Ben jij die specialist op gebied van netwerk security en weet je kaders, richtlijnen en standaarden voor onze hard- en software te formuleren? Grijp dan nu je kans Achtergrond opdrachtDoor capaciteits tekort binnen het team netwerken is er behoefte aan een netwerk security specialist. Organisatorische context en cultuurDe MIVD richt zich op het tijdig leveren van een actueel, betrouwbaar, onpartijdig, voorspellend en exclusief product (strategisch, tactisch en operationeel) op het gebied van inlichtingen, contra-inlichtingen en veiligheid. De MIVD doet dit primair ter ondersteuning van de besluitvorming door de politieke, ambtelijke en militaire leiding van Defensie, maar ook andere afnemers worden bediend. De dienst ondersteunt 24/7 in nationaal en internationaal verband bij militaire operaties. De MIVD bestaat uit stafafdelingen, operationele en ondersteunende afdelingen en een directie. Je komt te werken bij de Unit IT. Een hoogwaardige IV/ICT-omgeving is voor de MIVD van vitaal belang. De Unit IT is de leverancier van eigentijdse informatiesystemen ter ondersteuning van de inlichtingen- en veiligheidsprocessen van de MIVD. Kernwaarden zijn daarbij klantgerichtheid, adaptief vermogen en resultaatgerichtheid (effectief, efficiënt, veilig en rechtmatig). In de praktijk is er sprake van multidisciplinaire IT-teams die integraal verantwoordelijk zijn voor een groep van diensten, applicaties en systemen. De unit omvat tevens de disciplines business analyse, architectuur en projectmanagement. Ook onderhoudt de unit nationaal en internationaal relaties op het gebied van informatievoorziening, in het bijzonder ten behoeve van militaire operaties. Bijzonderheden / extra toelichtingVoorbehoud 1. De mogelijkheid bestaat dat de kandidaat na verloop van tijd voor vergelijkbare werkzaamheden in een ander project of context wordt ingezet. In beginsel streven wij er naar dat de standplaats in een dergelijk geval niet wijzigt.Voorbehoud 2. Bij meerdere geschikte kandidaten behoudt de dienst zich het recht voor om meerdere gunningen te doen. Dit zal geschieden op basis van de rangorde in de eindbeoordeling.

Opdracht informatie

Tarief in overleg


Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 20 mei 2022, voor 12.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW

Mail mij deze opdracht