Titel

Senior juridisch adviseur privaatrecht

Organisatie

Werken bij Waternet


Bij Waternet werk je met een uniek product: water. Schoon water is belangrijk voor iedereen. Samen met 1.800 collega’s zorgen we voor veilig drinkwater, schone grachten, rivieren en droge voeten. Waternet werkt aan unieke innovatieve projecten op het gebied van digitalisering, data en waterbeheer. Aandacht voor duurzaamheid zit in ons DNA. In 2020 is onze organisatie 100% klimaatneutraal.

Achtergrond opdracht

Beschrijving probleemstelling:

Binnen het team Juridische Zaken zijn we op zoek naar een Senior juridisch adviseur privaatrecht


Beschrijving behoefte:

Als senior adviseur Juridische Zaken richt jij je voornamelijk op bedrijfsjuridisch werk. Het aanbod van werk is divers. Je kunt betrokken worden bij (infrastructurele) projecten en aanbestedingen maar ook bij innovatieve contracten, schadezaken, leidingwerken en samenwerkingsverbanden met private partijen en andere overheden. Je richt je op privacy gerelateerde zaken (met name verwerkersovereenkomsten) en afhankelijk van je kennis met IT-recht richt je je ook op IT-contracten. Je adviseert zowel aan het management als aan andere collega’s. Je signaleert ontwikkelingen en knelpunten en draagt daarvoor oplossingen aan.Beschrijving afdeling/team:

Je maakt deel uit van een enthousiast en goed team Juridische Zaken, dat verantwoordelijk is voor de juridische advisering van Waternet. JZ is onderdeel van de afdeling Financiën en Control. JZ adviseert bedrijfsbreed aan alle onderdelen van Waternet en (de besturen van) waterschap AGV en de gemeente Amsterdam. Daarnaast behandelt JZ juridische procedures, zowel privaat- als publiekrechtelijk. Kernvraag voor JZ is bedrijfsdoelen realiseren binnen de juridische kaders. JZ bestaat uit 15 vaste medewerkers, die zich met uiteenlopende taken bezig houden. Jij maakt deel uit van het cluster dat zich met name richt op bedrijfsjuridisch werk.

Functie eisen

 • Je bent een privaatrechtelijk georiënteerde WO (afgestudeerde) jurist
 • Je hebt in de afgelopen 4 jaar minimaal 3 jaar relevante ervaring opgedaan als jurist
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring op het snijvlak van publiek- en privaatrecht
 • Je beschikt over goede en aantoonbare kennis van contracten-, aansprakelijkheids-, en aanbestedingsrecht 
 • Je hebt je in de afgelopen 3 jaar beziggehouden met (infrastructurele) projecten, aanbestedingen, innovatieve contracten, schadezaken, leidingwerken en/of samenwerkingsverbanden
 • Je bent inhoudelijk sterk, en kunt goed schakelen tussen verschillende dossiers. Je hebt een pro-actieve en oplossingsgerichte houding, beschikt over goede adviesvaardigheden, en kunt de link leggen tussen techniek en juridische zaken. Je kunt goed luisteren en bent gericht op samenwerking op basis van gelijkheid. Je waakt over de tijdigheid van de uitvoering, weet hoofd- en bijzaken te scheiden en hebt een pragmatische aanpak. Je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen, bouwt makkelijk relaties op en geeft constructief feedback waar nodig. Vanzelfsprekend accepteer je ook feedback en heb je zelfreflecterend vermogen.


Wensen:

 • Kennis van privacyrecht 
 • Kennis van IT-recht
 • Kennis van IE-recht
 • Kennis van belastingrecht
 • Je hebt 3 jaar ervaring op het snijvlak van publiek- en privaatrecht bij de overheid (

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons 7 augustus 2020, voor 10.00 uur je recente Nederlandstalige CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je uurtarief (incl. reis-, verblijfs- en parkeerkosten en gebruik eigen mobiele telefoon en laptop, excl. BTW).

 • Gesprekken vinden plaats op 17, 18 en 19 augustus (gelieve hier rekening mee te houden)

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support