Titel

Senior IT Architect

Organisatie

Defensie beschermt wat ons dierbaar is. Militairen verdedigen Nederland, de (economische) belangen en bevriende landen. Ze komen op voor anderen en ondersteunen bij rampen. Zo draagt Defensie bij aan vrede, vrijheid en veiligheid in de wereld. Kijk op de website van Defensie voor meer informatie hierover. Voor deze klant is een veiligheidsscreening vereist. Deze screening duurt meestal c.a. 3 weken.

Functie eisen

  • Kandidaat heeft tenminste 2 jaar aantoonbare ervaring (opgedaan in de afgelopen 6 jaar) als IT architect.
  • Kandidaat heeft tenminste 2 jaar aantoonbare ervaring (opgedaan in de afgelopen 6 jaar) met het werken onder architectuur.    
  • Kandidaat heeft  minimaal een afgeronde HBO opleiding    


Wensen:

  • Kandidaat heeft aantoonbare ervaring met business-, informatie-, applicatie en/of IT-architectuur.    
  • Kandidaat heeft aantoonbare ervaring in het veiligheids domein (openbare orde en veiligheid, Inlichtingen en Veiligheid, Justitie, Brandweer, etc)    
  • Opleidingen op het gebied van architectuur, zoals TOGAF, SAFE voor Architects, Archimate     

Achtergrond opdracht

Als senior IT architect ontwikkel je in nauwe samenwerking met de verschillende onderdelen binnen Defensie de domeinarchitectuur voor het Operationele IT (OIT) domein. Je ziet er op toe dat deze past binnen de kaders van de defensiebrede architectuur en dat deze aansluit op andere domeinarchitecturen en de toekomstige GrIT architectuur. Een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden is het mede begeleiden van projectern door 'advies op maat' te geven. Je helpt mee en geeft mede richting bij de initiatie van projecten. Gedurende de uitvoering houd je de voortgang op architectuurgebied in de gaten.

Je gaat meehelpen om voor Defensie de beste IT te realiseren. Dit is nodig omdat Defensie beschermt wat ons dierbaar is. De Stafafdeling Architectuur van het JIVC, het IT-bedrijf van Defensie, is verantwoordelijk voor de business-, informatie-, applicatie- en IT-architectuur van Defensie. Je ontwikkelt in nauwe samenwerking met de verschillende defensieonderdelen en de productieafdelingen van het JIVC, de onderdelen van deze architectuur met bijbehorende roadmaps. Deze architectuur omvat veel domeinen, zoals het operationele optreden te land, ter zee en in de lucht, maar ook bijvoorbeeld voor materieel-logistiek, personeel, medisch en opleidingen.

Met jouw kennis van architectuur zorg je ervoor dat de IT van Defensie veilig blijft, flexibel is en ruimte biedt aan innovaties zoals big data-ontwikkelingen en artificial intelligence. Naast het ontwikkelen van de architectuur is het natuurlijk belangrijk dat de architectuur ook praktisch wordt toegepast, zodat projecten op een effectieve en efficiënte wijze gerealiseerd worden. Als architect ben je medeverantwoordelijk voor het ontwerp van bijvoorbeeld applicaties en services die het JIVC zelf ontwikkelt en/of in samenwerking met de markt. Door adviezen en actieve samenwerking geef je mede richting aan de verschillende projecten zodat de applicaties en services op een effectieve wijze worden gerealiseerd. Dit kan variëren van commandovoering systemen tot personeelssystemen. Je bent vanaf de start tot het einde betrokken bij het project Achtergrond opdrachtAls senior IT-architect ondersteun je de productieafdelingen vallend in het Operationele IT domein (Land, Lucht&Joint, Maritiem en COC2-I&V) voor het in kaart brengen en realiseren van de IST en SOLL architectuur namens onze afdeling.Van belang is dat...  • Je oog hebt voor de nieuwste technologische ontwikkelingen en innovaties.
  • Je goed kunt luisteren en een praktische, klantgerichte houding hebt.
  • Je een duidelijke visie hebt over het gebruik en het praktisch toepassen van Enterprise/IT-architectuur.


 Organisatorische context en cultuurJIVC: JIVC is een professionele IV/ICT-organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd. Bijzonderheden / extra toelichting*De mogelijkheid bestaat dat de kandidaat na verloop van tijd voor vergelijkbare werkzaamheden in een ander project of context wordt ingezet. In beginsel streven wij er naar dat de standplaats in een dergelijk geval niet wijzigt.

Opdracht informatie

Tariefs indicatie €125,-
 Thuis werken is bespreekbaar
 Interesse?Stuur ons dan uiterlijk 30 september 2022, 09.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support