Titel

Senior Intaker/Packager

Organisatie

Het Ministerie van Economische zaken staat voor een duurzaam ondernemend Nederland. We zetten ons in voor een uitstekend ondernemersklimaat en een sterke internationale concurrentiepositie. Door de juiste randvoorwaarden te creƫren en door ondernemers de ruimte te geven om te vernieuwen en te groeien. Door aandacht te hebben voor onze natuur en leefomgeving. Door samenwerking te stimuleren tussen onderzoekers en ondernemers. Zo bouwen we onze topposities in landbouw, industrie, diensten en energie verder uit en investeren we in een krachtig en duurzaam Nederland.

DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZ en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatie doelen van haar opdracht gevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.
Meer informatie vindt u op https://www.dictu.nl

DICTU is de IT leverancier van het Ministerie van Economische Zaken. De DICTU werkt aan de ontwikkeling van een nieuwe, innovatieve en multi-tenant werkplekvoorziening gebaseerd op Citrix en Microsoft technologieen. Migratie van de gebruikers en applicaties naar de nieuwe werkplek is integraal onderdeel van dit traject. In verband met het aanstaande vertrek van een teamlid is deze vacature ontstaan.

Achtergrond opdracht

Doel van het project is het virtualiseren, rationaliseren en uitfaseren van applicaties ten behoeve van de introductie van de nieuwe Cloud Werkplek omgeving die momenteel door de Dictu wordt ontwikkeld. Momenteel komen we in de fase dat het packagen van applicaties kan starten. Hiervoor zoeken we ervaren packager die zelfstartend is, goed kan presteren in een omgevingen waar nog niet alles is uitgekristaliseerd (omgevingen, proces, etc.) en duidelijk en tijdig communiceerd.

Naast het packagen van applicaties zal er ook maatwerk nodig zijn om bestaande applicaties te kunnen laten landen op de cloud werkplek. Van de kandidaat wordt verwacht mee te denken om de meest optimale oplossing te vinden die zo dicht mogelijk bij de uitgangspunten van een cloud werkplek blijft.

De applicaties moeten worden gevirtualiseerd met de Microsoft technologieƫn App-V 5.x en UE-V en de Citrix. De ideale kandidaat is expert op het gebied van applicatie virtualisatie en user workspace management en kent de citrix- en Microsoft Windows/server oplossingen door-en-door. Hij/zij heeft aantoonbare ervaring in de rol van senior packager in zulke complexe (werkplek) migratie projecten in een vergelijkbare rol en bij een vergelijkbare rijksoverheids instantie, kan goed samenwerken met (project)management, technische experts en externe leveranciers om het doel te bereiken zonder al te veel frictie.

Functie eisen

 • 10 jaar ervaring met Applicatie Packaging in omgevingen voor Microsoft Windows 7, 10, Windows Server 2008, 2008R2, 2012, 2016.
 • 5 jaar ervaring met applicatie packaging in een Enterprise omgeving
 • 5 jaar ervaring binnen de Rijksoverheid, bij voorkeur in een shared service organisatie of vergelijkbaar en vanuit de klant perspectief.
 • 5 jaar ervaring op expertniveau met App-V 4.6, 5.0 en 5.1
 • 1 jaar ervaring met UE-V
 • 5 jaar ervaring met Citrix (Xenapp, Xendesktop)

Competenties:

 • Kwaliteits gedreven maar met een praktische en creatieve insteek
 • Geen 9-to-5 mentaliteit, drive om werk binnen de gemaakte afspraak af te ronden
 • Teamplayer

Wensen:

 • Kennis van de Rijksoverheid richtlijnen voor en impact op realisatie van een Rijks Cloud werkplek
 • Gedetailleerde kennis van policies (GPO, GPP) en interactie met workspace management gebruik
 • Kennis van Immidio Flex en andere profile management tools
 • Gedegen kennis van en troubleshoot ervaring met randvoorwaarden voor applicaties op virtuele omgevingen: Java, .net, redistributables e.d.

Gerelateerde opdrachten

Voor Software Development