Titel

Senior eID architect

Organisatie

De ICT-samenwerkingsorganisatie van het onderwijs en wetenschappelijk onderzoek in Nederland.

Achtergrond opdracht

De opdrachtgever is bezig met het opzetten van eduID, een identiteit voor iedere onderwijsdeelnemer. eduID is meer dan een nummer, het is een voorziening die functionaliteiten moet bieden zoals pseudonimisering, (federatieve) login, MFA, betrouwbaarheid, API security, enz. Met een eduID kunnen instellingen, dienstverleners en overheid eenvoudiger digitaal informatie uitwisselen, onder regie van de onderwijsdeelnemer zelf.

Hiervoor zoeken we een senior eID architect die de requirements van diverse stakeholders (onderwijsinstellingen, studenten en intern) en de privacywetgeving kan ophalen en analyseren en een passende architectuur uitwerkt. Daarnaast is het presenteren van deze architectuur ook een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden.

Functie eisen

We zijn op zoek naar een senior architect met ruime ervaring in het Identity- en Access Management (IAM) veld. De eID architect kan productonafhankelijk werken en brengt een goede kennis van IAM standaarden mee (zoals SAML, OpenID Connect en OAuth) en geeft uitvoering aan het privacy-by-design principe. De architect heeft bij voorkeur kennis van bestaande eID systemen zoals DigiD, iDIN, eIDAS of conext.

De architect is tevens in staat de eduID architectuur inzichtelijk vast te leggen, toe te lichten en te verdedigen voor diverse stakeholders zoals architecten en technisch specialisten van onderwijsinstellingen.

Opdracht informatie

Interesse?
Stuur ons asap je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Security