Titel

Senior Dataengineer

Organisatie

De opdrachtgever is een Netbeheerder (transporteert elektriciteit en gas naar huizen en bedrijven) in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland.

Achtergrond opdracht

In onze maatschappij is energie onmisbaar. Daarom werkt de opdrachtgever aan een betrouwbare en duurzame energievoorziening voor vandaag én voor de toekomst. Door de kennis, expertise en energie op alle mogelijke manieren in te zetten, geeft de opdrachtgever vaart aan de energietransitie. Een maatschappelijke rol die ze ook in tijden van snelle verandering blijven waarmaken. Nu en in de toekomst.

Deze opdracht valt binnen het programma DDSB (digitale netwerkbeheerder) waarbij je samen met je 5 – 6 collega’s in een DEVOPS team werkt.

Samen met jouw team werk je samen aan de mogelijke scenario’s die kunnen ontstaan binnen het netwerk van de opdrachgever. Je werkt diverse modellen uit waardoor het mogelijk is om een netwerkberekening voor in de toekomst mogelijk te maken.
Concreet moet je denken aan het werken aan een functionaliteit die het mogelijk maakt om (door gebruik te maken van data) slimme netwerkberekeningen te maken. Dus ‘wat als….’dan ->

In een woonwijk wordt collectief besloten om zonnepanelen te plaatsen, wanneer de opdrachgever hierop reactief reageert dan bestaat de kans dat het netwerk overbelast raakt. Wij willen met jouw hulp ervoor zorgen dat we hierop proactief kunnen schakelen zodat we hierop voorbereid zijn door de ‘what if….’scenario’s te (be)schrijven en te (be)rekenen.

Hiervoor hebben we iemand nodig die goed is in het verweken van veel data en de mogelijkheden hiervan. Je kan programmeren in Oracle PL/SQL en werken met SAP.

Functie eisen

In verband met veiligheidseisen verzoeken wij om uitsluitend kandidaten voor te stellen die de Nederlandse taal in woord en geschrift beheersen.
je hebt aantoonbare ervaring met (ten minste 2 van onderstaande tools):

  • SAP Dataservices
  • Oracle Spatial
  • Oracle PL/SQL
  • Datawarehousing

Verder zou het enorm helpen als je algemeen kennis heeft van:

  • Topologie
  • Elektriciteitsnet + componenten daarbinnen
  • Application development

Wensen

  • Vision
  • Gaia

Competenties
Zachte competenties zijn zelfstandig, initiatief en communicatief. Het leveren van resultaat staat boven aan zijn/haar sterke eigenschappen, mede als teamplayer.

Opdracht informatie

Interesse?
Reageer dan voor z.s.m. voor uiterlijk 19 juni tot 12:00 uur met het recente CV voorzien van 2 referenten in een Word document, motivatie, beschikbaarheid en het uurtarief (inclusief reis-, verblijfs- en parkeerkosten, exclusief BTW)

Opties voor gesprekken 27 juni vinden de gesprekken in de middag in Den Bosch plaats.