Titel

(Senior) Business Analist 2fte

Organisatie

UWV te Amsterdam


Let op: CV volledig in het Nederlands (maximaal 7 pagina’s).

Achtergrond opdracht

De senior business analist opereert in het IV-domein Informatiemanagement in een divisie of organisatieonderdeel van UWV. De CIO stuurt functioneel aan. Hiërarchische aansturing gebeurt door het management en/of directie van het organisatieonderdeel waarin de senior business analist werkzaam is.

Hij opereert binnen de kaders van IV en de doelstellingen van zijn organisatieonderdeel. Hij zoekt hiertoe de samenwerking met collega’s binnen zijn team, maar ook binnen de kernfunctie en het IV-domein. De senior businessanalist heeft regelruimte om zelfstandig initiatieven te ontwikkelen. 


De Business analist wordt flexibel ingezet binnen het domein Ziektewet (diverse regelingen) en het domein Overige Soorten Werkloosheid (o.a Faillissementen, Bijzondere weersomstandigheden, Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid).
Van de externe (sr.) Business analist wordt verwacht dat hij/zij zich snel inwerkt in veel verschillende onderwerpen (ook met meer technische aspecten of zaken als opstellen van risico-analyses, GEB's,  informatieplanning). Hij/zij is zeer bedreven in Business analyse en Agile/scrum werken (van doen van een vooronderzoeken tot het opstellen van epic's, userstory's en, ondersteunen van de productowner)
De eerste opdracht betreft inzet op het programma NOW (Noodfonds Overbrugging Werkgekegenheid). Het betreft hier een diversesetaan werkzaamheden, alles om er voor te zorgen dat de Uitvoering van de NOW goed verloopt. Het is druk en hectisch binnen dit programma, daarom zal de medewerker in staat moeten om zichzelf in te werken met beperkte begeleiding en weinig documentatie om op terug te vallen. Daarom zoeken wij een zelfstarter, die stressbestendig is, snel kan schakelen met de juiste stakeholders, daadkrachtig en resultaatgericht is, structuur brengt én communicatief sterk is.


Functie eisen

 • Minimaal 4 jaar ervaring, in de afgelopen 7 jaar, als business analist bij complexe (overheids) organisaties in organisatiebrede opdrachten met diverse belangen bij stakeholders


Vakinhoudelijke competenties.

 • HBO werk- en denkniveau.
 •  Bekend met BA technieken, technieken gericht op modelleren en evalueren van de bedrijfsvoering.
 • Kent hulpmiddelen en technieken die gebruikt kunnen worden om de structuur, de verbanden en het gebruik van informatie binnen de organisatie vast te leggen en te begrijpen.
 • Bekend met de beginselen van de architectuur en inrichtingsprincipes.
 • Bekend met methoden en technieken van bedrijfskundig onderzoek en –analyse.
 • Kennis van het ICT vakgebied in het bijzonder op aan de functie gerelateerde aspecten.
 • Bekend met methoden van projectmatig werken.


Wensen:

 • Uitstekende coordinerende, advies- en presentatievaardigheden in een stresvolle omgeving
 • Minimaal 4 jaar ervaring, in de afgelopen 5 jaar met informatievoorziening
 • Minimaal 3 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar met methoden van architectuur, informatieplanning, business analyse, requirementsanalyse, risicoanalyse, en beveiliging&privacy
 • Minimaal afgeronde HBO-opleiding in bedrijfskundige of informatica richting
 • Ervaring met inzet op urgente complexe opdrachten, met veel stakeholders en diverse harde deadlines.
 • Relevante ervaring in vorige opdrachten in relatie tot vaststellen en verstrekken van uitkeringen

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 1 maart 2021, voor 16.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.


De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor Business Analysis & Process Management