Titel

Senior Applicatie Consultant

Organisatie

Vliegmaatschappij

Functie eisen

Onze ideale functioneel Applicatie Consultant kenmerkt zich als volgt: • Je bent als senior applicatie beheerder verantwoordelijk voor ons API kanaal
 • Je beschikt over gedegen kennis van Azure
 • Kennis van en ervaring met web services  standaarden (SOAP/REST API)
 • Jij speelt een centrale rol in het signaleren en oplossen van incidenten
 • Ervaring met (opzetten) applicatie monitoring, bij voorkeur ervaring met APM tools.
 • Kennis van en ervaring met Agile methodieken als Scrum
 • Je bent een teamspeler, communicatief vaardig, leergierig en stressbestendig.
 • Je handelt proactief en je beschikt over de juiste overtuigingskracht richting je stakeholders (business, PO en architectuur)
 • Werkervaring als Applicatie Consultant in de luchtvaart sector (pré)
 • Voorkeur voor Detavast constructie

Achtergrond opdracht

Als senior Applicatie Consultant ben je een vakinhoudelijke sterke teamspeler. Dit doe je door taken uit te voeren die horen bij het leveren en onderhouden van producten – diensten die gewenst zijn door stakeholders, zowel op het functionele (FAB) als het technische (TAB) beheer. Als Applicatie Consultant ben je een belangrijk onderdeel van het team. Je bent namelijk de brug tussen het team en de belangrijkste gebruikers van de applicatie. Hierbij ben je op de hoogte van de functies die het systeem ondersteunt.

 

Concreter

 • Omdat je de applicatie goed kent en verantwoordelijk bent voor nieuwe releases draai je ook mee in het testen van nieuwe versies. Hierdoor blijf je op de hoogte van de functionaliteiten en draag je bij aan de kwaliteit.
 • Je onderhoudt actief de relatie met de leveranciers van de software. Daardoor ben je in staat om advies te geven over de impact van het uitrollen van nieuwe versies van de applicatie waar je voor verantwoordelijk bent. Je bent op de hoogte van de roadmap van de applicatie en brengt advies uit naar de Product Owner en de rest van het team. Je bewaakt hierbij het belang van onderhoud en verbetering aan de applicatie.
 •  Jouw focus als Applicatie Consultant binnen het team richt zich vooral op stakeholder management. Dit team zorgt voor data en informatie voor andere teams.
 • Je werkt samen in een Agile team en daarom heb je kennis met het configureren, ontwikkelen, analyseren of testen van de applicaties.
 • Natuurlijk is het complete team verantwoordelijk voor de kwaliteit, maar desondanks gaat er wel eens wat mis. Jij speelt een centrale rol in het signaleren, oplossen en afmelden van incidenten. Je draagt zorg voor de communicatie met stakeholders en zorgt ervoor dat de juiste mensen aangehaakt worden om het probleem op te lossen.
 • Productie is jouw domein, waarbij je zorg draagt voor een soepel en gecontroleerd releaseproces. Daarnaast denk je na over het inzichtelijk maken van de prestaties van het systeem, onder andere door het inrichten van dashboards die laten zien wat er echt gebeurt.
 •  In je rol zorg jij voor de juiste vastlegging van de werking het systeem en afspraken met leveranciers. Dit doe je op zo'n manier dat de rest van het team hier actief een bijdrage aan kan leveren. Denk bijvoorbeeld aan het opzetten, bijhouden en delen van Wiki's.
 • Verder draag je ook bij aan het verbeteren van de technische infrastructuur en de procedures rondom de beheerde applicatie.

 In deze functie ben je werkzaam in het Commerciële IT domein. Het team kenmerkt zich als beheerders team van onze belangrijkste en grootste applicaties binnen het domein, zoals ons reserveringsysteem (NewSkies) en ons Revenue Management systeem (AIR RM). Daarnaast onderhoud dit team ook ons API kanaal (SOAP/REST API). Een zeer belangrijk kanaal, omdat een groot deel van onze omzet hierdoor heen loopt. Voor dit team zijn we opzoek naar een daadkrachtige Functioneel Applicatie Beheerder die eigenaarschap kan en wil pakken over ons API kanaal. Dit om de performance van ons API kanaal naar een ‘next level’ te krijgen op allerlei fronten.

 

IT afdeling

De opdrachtgever is een innovatief digitaal bedrijf en heeft een IT delivery organisatie van ca 20 delivery teams die samen werken aan het creëren van waarde voor de passagiers, partners en medewerkers. Deze teams worden gefinancierd uit een centraal beheerd verander & innovatiebudget (waarbij business en IT samenwerken) waarbij continu gestreefd wordt naar het realiseren van zoveel mogelijk waarde.

De teams zijn zo zelf-organiserend mogelijk. Vanuit een strategisch kader definiëren zij elk hun eigen purpose en product/diensten scope. De Product Owner is verantwoordelijk voor het prioriteren van de backlog en het optimaliseren van waarde op basis van alignment met alle stakeholders. Teams werken via de Agile way of working. De oprachtgever heeft als organisatieontwikkelstrategie dat zij een organisatie wil worden die profiteert van verandering. Hiertoe investeren wij in alle medewerkers (kennis, vaardigheden maar ook houding en gedrag) en streven we naar continue verbetering. 

Opdracht informatie

Interesse?Stuur ons dan uiterlijk vrijdag 19 februari 2021, 09.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support