Titel

Senior Adviseur Bedrijfsvoering

Organisatie

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft als motto Nederland gezond en wel. Ongeveer 5000 ambtenaren van dit ministerie maken het overheidsbeleid op het terrein van de gezondheidszorg, de maatschappelijke zorg en sport. Zorg voor ouderen en jongeren en voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap.

Functie eisen

  • minimaal 3 of meer jaren relevante werkervaring (SQL databasebeheer en – analyse)
  • minimaal 1 of meerdere jaren ervaring met onderzoeksdata / in een onderzoeksomgeving 
  • Opleiding HBO of hoger


Competenties

  • Je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden
  • Je bent sociaal, loyaal en beschikt over goede communicatieve vaardigheden
  • Je bent klantgericht en legt goede verbindingen met opdrachtgevers en andere teams (met verschillende disciplines en belangen)
  • Organiseren van het eigen werk en het simultaan coördineren van werkzaamheden van het team 

Achtergrond opdracht

De afdeling Rekenen, Data & GIS (RDG) is op zoek naar een ervaren SQL Databasebeheerder- en analist, die tevens als teamcoordinator fungeert ('meewerkend voorman / - vrouw"). In deze functie ben je in een team van 7 database specialisten verantwoordelijkheid voor het beheer van de SQL database omgevingen. Je zorgt voor veiligheid, correctheid en betrouwbaarheid van deze omgevingen. Monitoring, tuning, back-up en recovery processen behoren tot je werkzaamheden. Naast het proactief controleren van de performance en beschikbaarheid van de databaseomgeving bewaak je de consistentie en integriteit van de gegevens in de databases. Je bent verantwoordelijk voor ETL processen en het ontwikkelen, bewaken en testen daarvan. De IV-organisatie van het RIVM hecht véél belang aan de kwaliteit van beheer. Om dat te waarborgen werk je mee aan het opstellen van beheerrichtlijnen en acceptatievoorwaarden ten behoeve van leveranciers, ontwikkelaars en collega’s. Naast deze inhoudelijke rol, waarin je vanuit je ervaring op een flexibele manier werkzaamheden kunt oppakken, fungeer je tevens als teamcoordinator (ongeveer 50% van de tijd). Het gaat dan om het leggen van de juiste verbindingen tussen het team met opdrachtgevers uit het primair proces en met andere teams binnen de IV-organisatie van het RIVM. Dit vraagt om sterke communicatie en een proactieve houding. Ook het prioriteren van werkzaamheden en het bewaken van de voortgang behoort tot jouw taken.


De afdeling Rekenen, Data & GIS

De afdeling Rekenen, Data & GIS (RDG), bestaande uit 17 medewerkers, ondersteunt het primaire proces van haar klanten (de kennisinstituten) met specialistische kennis op het gebied van rekenen, data en GIS. We bieden daarvoor kennis en een infrastructuur die loopt van de verwerving, controle, bewerking, opslag analyse en modellering van data tot de visualisatie van de resultaten. Kennis van het onderzoeksproces is een voorwaarde voor een goede samenwerking met onze klanten. Vanuit het team Data worden diensten aangeboden op het gebied van SQL Databasebeheer- en analyse. Eind van Q1 2022 vindt een reorganisatie plaats bij de IV-organisatie van het RIVM. Het huidige team Data van RDG zal dan worden ondergebracht in een nieuwe eenheid, met ook een andere samenstelling van de afdeling.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 20 januari 2022, voor 12.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

 

De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor Business Analysis & Process Management