Titel

Security Specialist

Organisatie

DICTU levert ICT en digitale diensten voor Ministerie EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatie doelen van haar opdracht gevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.Meer informatie vindt u op https://www.dictu.nl

Functie eisen

  • Minimaal 2 jaar academisch werk- en denkniveau
  • IRAM2
  • Ervaring met begeleiding en uitvoering van risicoanalsyses volgens IRAM2 methodiek
  • BIO, ISO27001/27002


 Wensen  • Overheids ervaring is een pre


 Competenties  • Sterke communicatieve eigenschappen
  • Planningsvaardigheden
  • Verslaglegging

Achtergrond opdracht

Deze aanvraag betreft een strippenkaart.  Het begeleiden en faciliteren van een IRAM2 risicoanalyse voor een potentiële nieuwe SaaS dienst. Verslaglegging van de resultaten en aanbevelingen voor mitigerende risicobeperkende maatregelen. Voor de uitvoering van deze opdracht heb je algemene ervaring met: Risico management (ISO 31000), Baseline Informatiebeveiliging Overheid, ISO 27001/27002 en ICT landschappen en heb je aantoonbaar ervaring met de IRAM2 methodiek in het bijzonder. Je weet om te gaan met de (beperkingen van de) verschillende onderdelen van IRAM2. Je kunt inhoudelijk de gebruikte termen in eigen woorden nader toelichten. Je kunt doorvragen, sturen op de kern, analyseren, omgaan met weerstand en je toont respect voor ieders inbreng en kan je omgaan met lastige situaties die zich kunnen voordoen. De opdracht omvat het voorbereiden, plannen, uitvoeren/faciliteren en verslaglegging van de risicoanalyse inclusief mitigerende risicobeperkende maatregelen. Achtergrond opdrachtEr is vooronderzoek uitgevoerd om een on-premise component monitoring product te vervangen door de SaaS variant van dit product. Gezien de doorlooptijd en de beperkte interne capaciteit op het vlak van het faciliteren van IRAM2 analyses worden we voor deze opdracht graag ondersteund door een specialist uit de markt.

Opdracht informatie

Interesse?Stuur ons dan uiterlijk 17 januari 2022, voor 17.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW. De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.Let op: De aanvraag betreft een ondersteunde rol en volgt instructies op van leidinggevende. Dit past niet binnen de wet DBA. Hierdoor is het niet mogelijk om ZZP'ers te contracteren. Eventueel geïnteresseerde ZZP'ers kunnen zich op detacheringsbasis (= in loondienst) laten aanbieden door De Staffing Groep. Voor vragen over deze procedure kunt u contact opnemen met Daniël Saija.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Security