Titel

Security Engineer

Organisatie

DUO verzorgt als uit voeringsorganisatie, zijn de onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexewet-en regelgeving en heeft een uitgebreid dienst en pakket. DUO financiert en informeert onderwijs deelnemers en onderwijsinstellingen. 


DUO verzorgt als uit voeringsorganisatie, zijn de onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexewet-en regelgeving en heeft een uitgebreid dienst en pakket. DUO financiert en informeert onderwijs deelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl

Achtergrond opdracht

De afdeling ICT-Security is gepositioneerd binnen de afdeling Infrastructuur en Exploitatie (I&E) van ICT. De afdeling is verantwoordelijk voor de beveiliging van alle ICT voorzieningen van DUO. De afdeling bestaat uit een aantal teams, waaronder het IAM team: Identity & Acces Management. Dit team zorgt voor alles rondom autorsaties en autorisatiebeheer, de uitgifte van PKI certificaten en het automatiseren van beveiligingsprocessen. Daarnaast is een deel van het team ingezet op de uitgifte van autorisaties, tokens en certificaten aan zakelijke klanten.


Achtergrond opdracht

Het IAM team wordt op dit moment zwaar belast met werkzaamheden rondom autorisatiebeheer. Er loopt op dit moment een project om het autorisatielandschap opnieuw in te richten, inclusief de implementatie van nieuwe tooling. Maar ook vanuit de lijn vindt op dit moment een opschoningsactie plaats van autorisaties. De toegenomen werkdruk daardoor maakt de inzet van twee Security Engineers met IAM kennis noodzakelijk.

Functie eisen

Werkervaring en -denkniveau

  • Minimaal 2 jaar HBO werk- en denkniveau
  • Minimaal 2 jaar ervaring als (operationeel) Security Engineer

Competenties

  • Stressbestendig
  • Klantgericht
  • Flexibel

Kennis

  • Een of meerdere van de volgende certificeringen behaald: CISSP, CEH, CCNA, GSEC, GCIH, GCIA
  • Kennis en kunde van IAM processen op het gebied van autorisatie en identity beheer
  • Kennis van MCSE windows platform en RHCE Linux platform

Wensen

  • Kennis van en ervaring met Agile/Scrum methodiek

Opdracht informatie

Verwachte uiterste einddatum inzet: 6 september 2020