Titel

Security Architect

Organisatie

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft als motto Nederland gezond en wel. Ongeveer 5000 ambtenaren van dit ministerie maken het overheidsbeleid op het terrein van de gezondheidszorg, de maatschappelijke zorg en sport. Zorg voor ouderen en jongeren en voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap.

Functie eisen

  • Kandidaat beschikt over een HBO – of WO- opleiding in een relevante richting zoals information security management of information technologie
  • Kandidaat beschikt over minimaal vijf jaar ervaring op het gebied van security- en informatiebeveiliging


Wensen:

  • De kandidaat heeft ervaring als specialist IAM, met het implementeren, ontwerpen en inrichten van IAM
  • De kanidaat heeft ervaring met het opstellen van een privacy en security referentie-architectuur
  • De kandidaat heeft ervaring met de Rijksoverheid

Achtergrond opdracht

Het CIBG heeft behoefte aan een security architect. Samen met het team van architecten breng je het security architectuurdomein binnen CIBG naar een volgend niveau. Hiervoor lever je een privacy en security referentie-architectuur op. Je belangrijkste bijdrage lever je aan het lopende programma informatiebeveiliging. In dit programma wordt de governance omtrent informatiebeveiliging versterkt en awareness gecreëerd binnen de organisatie. Daarnaast starten twee projecten binnen dit programma. Een project gaat over de implementatie van een ISMS vanuit business perspectief. Het ander project implementeert het herbruikbare bouwblok IAM vanuit business perspectief. Je verliest de bredere context van IAM in het CIBG-applicatielandschap als herbruikbare bouwblok niet uit het oog. Binnen deze projecten speel jij een sleutelrol door jouw expertise omtrent requirements, processen en in beheer name. Jouw focus ligt dus volledig op de implementatie van het ISMS en herbruikbare bouwblok IAM en het inrichten van de beheerorganisatie voor ISMS en IAM.


Daarnaast lever jij ook belangrijke bijdragen aan andere lopende projecten en werkzaamheden. Als je bij CIBG start zal er samen met het architectuurteam en het securityteam een opdrachtformulering worden opgesteld. Je opereert dus op het snijvlak van security, privacy en architectuur. Het is ontzettend belangrijk dat je in staat bent om een brug te bouwen tussen deze disciplines.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 16 mei 2022, voor 14.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Architecture