Titel

SecOps specialist

Organisatie

Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.


Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kosten-besparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid.


Nederland digitaliseert; burgers en bedrijven kunnen online steeds vaker 24x7 terecht bij publieke organisaties. Logius zorgt ervoor dat digitale dienstverlening voor publieke dienstverleners beschikbaar is en helpt hen deze zo in te richten dat burgers en bedrijven betrouwbaar en eenvoudig zaken kunnen regelen. Logius verbindt publieke en private organisaties door wensen en eisen om te zetten in betrouwbare oplossingen. Om dit te bereiken wordt het gesprek gevoerd met eindgebruikers, klanten en opdrachtgevers. Samen zorgen wij voor een digitale overheid die werkt voor iedereen. De wensen en eisen van mensen en organisaties veranderen voortdurend, ook ten aanzien van de digitale overheid. Daarom wil Logius diensten ontwikkelen met oog voor de eindgebruiker (burgers en bedrijven) endeze aanbieden op een manier die past bij het tempo van een samenleving die nooit stilstaat.

Dit doet Logius door:

- Regie te voeren op de samenhang binnen de generieke digitale infrastructuur en besluitvorming daarover, met oog voor de eindgebruikers.

- Alle publieke organisaties te ondersteunen bij het maken van een heldere afweging over hoe middelen het best ingezet kunnen worden.

- Het leveren van standaard oplossingen voor de digitale overheid en het bundelen van kennis en expertise op dit gebied voor efficiënte dienstverlening.

Publieke organisaties kunnen zich zo maximaal richten op hunkerntaken.

Functie eisen

  • Minimaal 2 jaar HBO werk- en denkniveau
  • Kennis van ISMS en IB


Wensen

  • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen


Competenties

  • In staat om complexe IT te doorgronden
  • Organisatiesensitief
  • Pro-actief

LET OP! Dit is een Detavast opdracht!

Achtergrond opdracht

Logius zoekt een nieuwe technisch georiënteerde SecOps (Security Operations) specialist Detavast. Als SecOps specialist ben jij verantwoordelijk voor alle security systemen en tools die faciliteren in de monitoring en detectie van mogelijke security risico's binnen het technische landschap van MijnOverheid.


Je draagt bij aan het neerzetten, beheren en gebruiken van systemen rondom vulnerability management, intrusion detection, log analyse en firewalling. Tevens denk je continue na over mogelijk interessante nieuwe technieken en tools om risico's te identificeren en realiseer je deze met je team, van architectuurplaat tot ingebruikname. Je bepaalt hierbij dus zelf de koers en visie op het gebied van security!


Achtergrond opdracht

Als SecOps specialist werk je in Logius HR Team 5. Dit is het team met alle Informatiebeveiligingsspecialisten en Architecten. Werken voor Logius betekent veel vrijheid in je werk, veel contacten met collega's en meewerken aan een veilige, digitale en bereikbare overheid voor alle burgers. Je hebt ervaring met ontwikkelen en je hebt passie voor Security. Beheers jij nog niet alle aspecten van wat gevraagd wordt, dan is dat geen probleem. Heb jij een achtergrond in ontwikkeling, ervaring met Linux (Ansible en Python een pre, geen must) en ga je graag een nieuwe uitdaging aan? Dan is deze opdracht iets voor jou. In deze klus wordt je begeleid door een zeer ervaren SecOps Specialist die je gaat helpen!

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 15 april 2022, voor 12.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

 

De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support