Titel

Scrum Master

Organisatie

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft als motto Nederland gezond en wel. Ongeveer 5000 ambtenaren van dit ministerie maken het overheidsbeleid op het terrein van de gezondheidszorg, de maatschappelijke zorg en sport. Zorg voor ouderen en jongeren en voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap.

Functie eisen

  • Je hebt minimaal een afgeronde HBO-opleiding en aantoonbaar WO werk- en denkniveau
  • Je hebt minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring als Agile Scrum master binnen ITontwikkelomgeving(en)


Wensen:

  • Je kunt aantonen dat je het Scaled Agile Framework recent nog (in de afgelopen 2 jaren) in jouw werk hebt toepast
  • Je hebt aantoonbare werkervaring als Agile Scrum master binnen één of meerdere ITontwikkelomgeving(en) waar apps en web oplossingen worden ontwikkeld
  • Je bent in het bezit van een Professional Scrum Master I certificaat
  • Je hebt frontend development (javascript/Vue) en/of backend development (PHP laravel of vergelijkbare PHP frameworks) ervaring
  • Je hebt aantoonbare werkervaring in een dynamische omgeving en een politieke context

Achtergrond opdracht

Voor een van de projecten in het programma zoeken wij een ervaren Scrum Master.


Jij bent als Scrum Master verantwoordelijk voor het optimaal agile ontwikkelen van producten die door het programma gerealiseerd worden. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering en naleving van de Agile en Scrum waarden en principes binnen het team.


Als Scrum Master ben je procescoach voor zowel het team als de Product Owner. Je faciliteert scrum ceremonies en helpt bij het oplossen van de “impediments” zodat het team optimaal kan blijven functioneren en maximale waarde kan leveren. Je schermt het team af van de omgeving en ruis zodat het team met de juiste focus aan de sprintdoelen kan werken.


Je zorgt ervoor dat het team zich continu blijft ontwikkelen, zowel qua productiviteit als kwaliteit, en stelt hiervoor heldere improvement stories op. Je coacht en ontwikkelt het team in zelfsturing en zelforganisatie en bevordert een goede teamdynamiek. Ook help je het scrumteam bij het opstellen van een rapportage na elke sprint.


In het project waar je aan de slag gaat werken 4 scrumteams in een scaled omgeving. Jij wordt één van de vier Scrum Masters in dit project. Tot jouw taken hoort dus ook het afstemmen tussen de verschillende scrumteams.


Het is een pré als je jouw rol als Scrum Master kunt combineren met een rol als meewerkend developer in het scrumteam.


Gewenst profiel

In het project worden applicaties en web oplossingen ontwikkeld. We zoeken daarom een ervaren Agile Scrum Master met werkervaring in een soortgelijke IT-ontwikkelomgeving. Bij voorkeur kun je jouw rol als Scrum Master combineren met een rol als meewerkend developer (frontend of backend) in het scrumteam.


Je hebt een proactieve houding en denkt in oplossingen en mogelijkheden. Je bent energiek en weet met jouw enthousiasme ook anderen te motiveren en mobiliseren. Daarnaast kan je goed prioriteren en verbinding leggen tussen verschillende groepen. Je beschikt over een goede dosis organisatiesensitiviteit en beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel Engels als Nederlands.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 18 januari 2022, voor 14.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Mail mij deze opdracht