Titel

SAP BW migratie consultant (BW/HANA)

Organisatie

Het bedrijf verzorgt de distributie van energie in een derde van Nederland.


Let op!

- Er kan gevraagd worden om een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). De kosten voor de aanvraag van een VOG zijn voor de kandidaten zelf.

- De opdrachtgever stuurt aan op het ‘bring your own device’ principe!

- Een screening kan onderdeel van de procedure zijn.

Achtergrond opdracht

Het betreft het project van migratie van BW naar HANA.


1 Applicaties

De APC (Applicatie Process Consultant - Data integratie BW en HANA) is verantwoordelijk voor het beheer en de instandhouding van één of meer applicaties en daarmee de bedrijfsprocessen die deze ondersteunen. Hiertoe biedt de APC tweedelijnsondersteuning, lost incidenten zo snel mogelijk op, initieert changes en voert ze volgens afspraak door en monitort de applicaties en bedrijfsprocessen op proactieve wijze en stelt hierbij de juiste prioriteiten. De APC configureert de applicaties en voert technische implementaties uit. De APC kan de consequenties van aanpassingen aan een applicatie voor alle afzonderlijke disciplines overzien en legt deze vast in een impactanalyse. De APC borgt en implementeert de geldende architectuur-richtlijnen (processen, data, systemen, interfaces) en zoekt daarbinnen naar de best passende oplossingen. De APC adviseert ter ondersteuning van (de ontwikkeling van) het beleid van de organisatie. De APC schrijft en reviewt de documentatie met betrekking tot de applicaties die onder zijn verantwoordelijkheid vallen en houdt deze up-to-date.


2 Ontwikkelen

De APC draagt zorgt voor de ontwikkeling, wijziging en configuratie van applicaties op basis van functionele en technische ontwerpen. De APC draagt zorg voor het hanteren van adequate methoden en technieken binnen de daartoe gestelde richtlijnen en kaders. De APC voert daarnaast peer reviews uit en bewaakt de kwaliteit van de opgeleverde producten.


3 Testen

De APC stelt functionele-, unit- en/of systeemintegratietesten op, voert ze uit, interpreteert de bevindingen en rapporteert hierover. De APC maakt hierbij gebruik van gestructureerde testmethoden.


4 Business Processen

De APC heeft diepgaande kennis en begrip van de business processen die door zijn applicaties worden ondersteund. Op basis van deze kennis is hij/zij in staat wensen in de business te verzamelen (requirements capturing) en te vertalen naar technische oplossingen. De APC analyseert en denkt actief mee over het business proces en het gebruik van de applicaties en adviseert de business daarbij over nieuwe mogelijkheden, optimalisatie, en de kosten.


5 IT Processen

De APC werkt procesgericht en kan deze processen bewaken, borgen en verbeteren. De APC kan optreden als procescoördinator voor één of meerdere relevante processen die door zijn team lopen (incident, change, problem, configuratie, licentie, enz.).


6 Beveiliging

De APC zorgt voor adequate beveiliging van applicaties en de integriteit, beschikbaarheid en vertrouwelijkheid van de data, waaronder autorisaties en back-up. De APC stelt, waar van toepassing alsmede binnen de vastgestelde kaders en na akkoord van de data-eigenaar, gegevens intern en extern beschikbaar.


7 Projecten

De APC neemt deel in projecten als projectmedewerker of eventueel als (technisch) projectleider. Daarbij draagt de APC technische oplossingen aan op basis van zijn kennis van de business processen en implementeert deze. De APC is gericht op het gebruik van standaardapplicaties en het vermijden van maatwerk. De APC reviewt documenten, adviseert, stelt requirements op en schrijft functionele en technische ontwerpen.


8 Kennis(deling)

De APC is op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in het vakgebied en van de relevante business processen. De APC draagt bij aan een effectieve deling van kennis met collega’s en coacht minder ervaren collega’s ter bevordering van hun vakinhoudelijke en professionele ontwikkeling. De APC werkt continu aan zijn eigen ontwikkeling (permanente educatie). De APC levert een bijdrage aan opleidings- en instructiemateriaal.- 4-6 jaar relevante werkervaring- Technische opleiding, bij voorkeur (Bedrijfskundige of Technische) Informatica- WO werk- en denkniveau- Expert op minstens één van de resultaatgebieden Applicaties, Ontwikkelen / Programmeren, Testen, Beveiliging; toepassend op de andere drie- In staat om verbanden te leggen tussen de verschillende bedrijfsprocessen- Kennis van minstens twee bedrijfsprocessen van het domein waarin hij/zij werkzaam is- Adviseert Informatiemanagement en IT-management- Bereidheid om te werken op onregelmatige tijden- Breed inzetbaar- Ervaring met relevante methoden en technieken zoals Lean en Agile- Ervaring met werken in multidisciplinaire teams- Gerichtheid op continue verbetering.- Kennis van de utilitysector is een pré.

Functie eisen

  • Gedegen kennis van BW 7.5 én HANA, pré is ervaring met het gebruik van PowerDesigner
  •  In staat om zelfstandig een onderwerp beet te pakken, te analyseren, te communiceren met business stakeholders en de architect en te migreren
  • Pré is thuis in de wereld van de netbeheerder, liefst al ervaring binnen onze klant
  • Pré is kennis van HR-systemen en HR-data (op de hoogte van richtlijnen AVG, kan deze actief toepassen)
  • Gewend aan werken in Agile omgeving en onder architectuur
  • Goede mix tussen techniek en consultancy skills
  • Goede communicatieve eigenschappen zowel in woord als op schrift
  • Goede beheersing van het Nederlands
  • Medior niveau of hoger

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons voor 20 juli 2020 11.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je uurtarief (all-in, excl. BTW).

  • Het aanbieden van zzp'ers is op deze aanvraag heeft niet de voorkeur


Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support