Titel

SAP BW-BI ontwikkelaar

Organisatie

De opdrachtgever is actief in het Hoger Onderwijs

BICC
Het Business Intelligence Competence Center i.o. (BICC) is een afdeling in oprichting en valt onder de Algemene Bestuursdienst (ABD), een stafafdeling van het College van Bestuur (CvB). Het BICC is een netwerkorganisatie en bestaat uit een team van o.a. BI ontwikkelaars (intern en extern) en informatie analisten (ingezet vanuit andere organisatieonderdelen) en is verantwoordelijk voor de beschikbaarstellling van management informatie ten behoeve van verschillende doelgroepen, zoals CvB, decanen, business controllers, directeuren en HR adviseurs.
 
Organisatie van de Informatievoorziening 
Het BICC werkt nauw samen met alle bedrijfsvoeringsonderdelen (domeinen) van de klant, die zijn ondergebracht in het University Support Centre USC (zoals Finance, HR, IT, Onderwijs- en Onderzoeksondersteuning) en met de faculteiten. Daarnaast voert het CIO-office de regie op de informatievoorziening

Achtergrond opdracht

De werkzaamheden bij de klant valt grofweg uiteen in twee delen:

 1. Datawarehousing. Functioneel beheer van het SAP BW Datawarehouse, van Business Objects Design Studio, Lumira, Analysis for Office en SAP Live Office en het beheer van enkele losstaande universes inclusief de architectuur, de bijbehorende autorisaties en de gebruikersondersteuning. (Het Technisch Beheer is ondergebracht bij IT Services)
 2. BI Development: het ontwikkeling van laadstromen, en het modelleren van gegevens, het opstellen van queries, en het realiseren van rapportages

De werkzaamheden van de gevraagde inhuur vallen onder BI development werkzaamheden.
  
De gevraagde inhuur betreft een SAP BW/BI ontwikkelaar binnen het BICC met onderwijs ervaring.
Binnen de klant zijn onder andere de volgende relevante informatiesystemen in gebruik: SAP FICO en PS, SAP HR, SAP ESS/MSS portal, RunBook, Osiris (onderwijs), Metis (onderzoek). Voor ontsluiting van non-SAP bronnen wordt gebruik gemaakt van BO Data Services (BODS). BICC gebruikt voorts SAP BW, BO, Design Studio, Analysis for Office en SAP Live Office. De ontwikkelprocessen worden ondersteund met het gebruik van Jira.

Taken/producten in de opdracht

 • Ontwerp en realisatie van SAP BW data warehouse (BW 7.5).
 • Samenwerken met overige ontwikkelaars binnen het BICC.
 • Afstemmen met de informatie analist de werkzaam is op het specifieke domein.
 • Afstemmen met Hoofd BICC
 • Werken conform architectuurprincipes
 • Ontwerpen en realiseren van dataflows en rapporten in BW, BEx, BO Design Studio en evt. Analysis for Office

Functie eisen

De geschikte kandidaat

 • Minstens HBO of WO opleiding 
 • Senior SAP BW specialist met minimaal 8 jaar ervaring en heeft meerdere full-cycles uitgevoerd.
 • Diepgaande kennis van BO en BW
 • Heeft kennis van Onderwijs bronsystemen van een HO instelling (SIS)
 • Heeft kennis van Data Warehouse architectuur en ervaring met het toepassen van LSA(++) principes in een SAP BW omgeving.
 • Heeft kennis van de Universe Design Tool (UDT/IDT)
 • Kennis en ervaring met ontwikkelen van rapportages in Lumira/ Design Studio, Analysis for Office
 • Binnen de klant zijn onder andere de volgende relevante informatiesystemen in gebruik: SAP FICO en PS, SAP HR, SAP ESS/MSS portal, RunBook, Osiris (onderwijs), Metis (onderzoek). Voor ontsluiting van non-SAP bronnen wordt gebruik gemaakt van BO Data Services (BODS). BICC gebruikt voorts SAP BW, BO, Design Studio, Analysis for Office en SAP Live Office. De ontwikkelprocessen worden ondersteund met het gebruik van Jira.

Opdracht informatie

De selectiegesprekken vinden plaats op 1 juli 2019 a.s. van 12:00 uur tot 16:00 uur.



Interesse?*
Stuur ons uiterlijk woensdag 26 juni tot 12.00 je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.



*Deze vacature kan bij passende aanmeldingen vroegtijdig worden gesloten.

Gerelateerde opdrachten

Voor Business Intelligence & Data Management