Titel

Release Train Engineer

Organisatie

UWV te Amsterdam


Let op: CV volledig in het Nederlands (maximaal 7 pagina’s).

Functie eisen

  • Minimaal een afgeronde opleiding op HBO niveau


Wensen:

  • Heeft minimaal 3 jaar Agile werkervaring opgedaan in de afgelopen 5 jaar
  • Heeft minimaal 3 jaar consultancy ervaring in de afgelopen 10 jaar
  • Minimaal 3 jaar ervaring met het toepassen van (IT) modellen, concepten en achtergronden in de afgelopen 10 jaar
  • Heeft minimaal 3 jaar ervaring in het werken in grote administratieve organisaties in de afgelopen 5 jaar
  • Heeft minimaal 3 jaar ervaring in het werken in politiek gevoelige omgeving in de afgelopen 5 jaar
  • Heeft minimaal 2 jaar ervaring met het Scaled Agile Framework (SAFe) in de afgelopen 5 jaar

Achtergrond opdracht

Een Agile Release Train is een samenwerking tussen een aantal Scrumteams die samen werken aan het realiseren van gede-finieerde Programma doelen. Een Scrumteam is een zelfsturend en zelf organiserend team dat verantwoordelijk is voor de realisatie van sprintdoelen en daarmee creatie van klantwaarde. De Release Train Engineer functioneert als de “opper Scrum Master” van de trein. Hij/zij dient als escalatiepunt voor de Scrum masters van de teams, haalt impediments weg voor het team-vanteams, en zorgt voor coaching van de scrum-master(s) op proces en persoonlijke ontwikkeling met behulp van de scrumcoach . De Release Train Engineer bewaakt binnen de Agile Release Train de integrale samenwerking en de afhankelijkheden tussen de teams. Hij is een servant leader met zeer goede organisatorische en sociale vaardigheden.


De RTE voert zijn werkzaamheden uit in samenwerking met de Scrum Masters van de teams, de Agile Coaches, management en Product Management (DC’s, DM’s, DH’s en PO’s). Daarnaast heeft de RTE contact met medewerkers binnen Informatie-voorziening en in de business om belemmeringen weg te nemen die het halen van de programmadoelen in de weg staan. De RTE faciliteert de teams in het steeds verder autonoom kunnen werken; ondersteunt de teams in het plannen en zorgt door het sturen op flow voor een betrouwbare en voorspelbare delivery. Daarnaast organiseert en faciliteert hij de PI-planning en overige programma ceremonies. 

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 17 mei 2022, voor 16.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

 

Let op: De aanvraag betreft een ondersteunde rol en volgt instructies op van leidinggevende. Dit past niet binnen de wet DBA. Hierdoor is het niet mogelijk om ZZP'ers te contracteren. Eventueel geïnteresseerde ZZP'ers kunnen zich op detacheringsbasis (= in loondienst) laten aanbieden door De Staffing Groep. Voor vragen over deze procedure kunt u contact opnemen met Farida Amierali.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support